Bezoek buitenplaatsen en kastelen met de paardentram | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Buitenplaats Vroenhof is een van de drie deelnemers aan de Dag van het Kasteel. | Foto: archief
Buitenplaats Vroenhof is een van de drie deelnemers aan de Dag van het Kasteel. | Foto: archief (Foto: pr.)

Bezoek buitenplaatsen en kastelen met de paardentram

  Activiteiten

Warmond • Negentien kastelen, landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Zuid-Holland openen op maandag 10 juni met een feestelijk activiteitenprogramma hun deuren voor het publiek. Tijdens deze twaalfde editie van de Dag van het Kasteel zijn ook Buitenplaats Vroenhof, Huys te Warmont en Buitenplaats Oostergeest te bezoeken.

Tussen Hillegom en het Westland, evenwijdig aan de kustlijn, liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen. Samen vormen ze Hollands Buiten, een parelketting van groene, historische locaties, die het bezoeken meer dan waard zijn. Speciaal voor de Dag van het Kasteel is een aantal mooie fietsroutes uitgezet, die te vinden is op de website.

Over de grens

In Warmond doen Buitenplaats Vroenhof, Huys te Warmont en Buitenplaats Oostergeest mee aan de Dag van het Kasteel. Tussen 10.00 uur en 16.00 uur rijdt de paardentram door Warmond. Bezoekers kunnen gratis op- en afstappen ter hoogte van de deelnemende locaties. Een bijzondere gast rijdt mee op de paardentram, namelijk Jan Steen. Hij is over de gemeentegrens gegaan van Leiden naar Warmond en vertelt ronduit over zijn leven in Warmond tijdens de rit. Stichting Gewoon Buitenspelen verzorgt in het bos bij Huys te Warmont diverse activiteiten tussen 10.00 en 16.00 uur zoals boogschieten en oud-Hollands broodbakken op stok.

De eigenaren van Buitenplaats Oostergeest verwelkomen iedereen persoonlijk. Bezoekers kunnen wandelen in het parkbos of in de oranjerie zitten met koffie en thee, met taart of sandwiches. In de tuin van Vroenhof spelen musici klassieke miniconcerten. Ieder heel uur tussen 11.00 en 15.00 uur.

Nationale Kastelenstichting

De Dag van het Kasteel is een landelijk evenement dat wordt georganiseerd door de Nationale Kastelenstichting. Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen, demonstraties van oude ambachten bijwonen, genieten van concerten, historische gerechten proeven en nog veel meer. Iedere deelnemende locatie heeft een uniek programma. Alle locaties en activiteiten staan op www.dagvanhetkasteel.nl.

De deelname van de kastelen en buitenplaatsen in Hollands Buiten wordt financieel gesteund door Fonds1818 en de provincie Zuid-Holland. De coördinatie wordt verzorgd door Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>