Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Geen stoomboot, maar een Sinterklaasparade door Sassenheim

  Activiteiten

Sassenheim • Geen stoomboot dit jaar, maar de Sint komt op zaterdag 13 november zeker naar Teylingen. In Sassenheim is een parade door een groot deel van de gemeente. 

“We zijn gewoon heel blij dat het door kan gaan!,” zegt Jolanda Admiraal van de organiserende winkeliersvereniging Sassenheim en Business Platform Teylingen aan de telefoon. In samenwerking met toneelvereniging Pankras gaan Sint en de Pieten in een parade door de straten. Een dj zorgt voor muziek, de Tjarda helpt ook mee. Jong Adest Musica loopt in het centrum twee keer voor de parade uit. Ook de glutenvrije pieten zijn weer van de partij.

Route Sinterklaasparade

13.00 uur: Vliegeniersweg – Palfreniersweg – Huifkar – Janplezier – Berline – Palfreniersweg – Mallejan – Tilbury – Vliegeniersweg – Wasbeekerlaan – Kwekersweg – Van Alkemadelaan – Narcissenlaan – Floris Schoutenstraat – Julianalaan – Emmalaan – Prins Hendriklaan – Wilhelminalaan.

13.30 – 13.45 uur: Hoofdstraat (winkelcentrum) – Teylingerlaan – Westerstraat – Willibrorduslaan – Julianalaan – Irenestraat – Van Heemstrastraat – Zandslootkade – Tijloosstraat – Margrietstraat – Julianalaan – Emmalaan – Prins Hendriklaan – Wilhelminalaan.

14.15 – 14.30 uur: Hoofdstraat (winkelcentrum) – Kerklaan – Lindenlaan- Rusthofflaan – Essenlaan – Kagerdreef – Kagertuinen – Lindenlaan – Kerklaan – Hoofdstraat (plein bij Hema).

Geen Vogelenbuurt

Het is helaas niet mogelijk om ook door de Vogelenbuurt te gaan, legt Jolanda uit. “De drukke weg over is te gevaarlijk. Het lukt gewoon niet om dat op dit moment organisatorisch rond te krijgen. We vinden dat ook heel vervelend, maar hopen dat de kinderen uit die wijk ergens anders langs de route de Sint komen verwelkomen.”

Blijf langs de route staan

De organisatie wil benadrukken dat het in Sassenheim echt om een parade gaat. Jolanda: “We willen ouders nadrukkelijk vragen om niet mee te lopen. Het is niet zoals bij de lampionnenoptocht dat je achteraan aansluit. Ook willen we niet dat er een grote groep bij elkaar komt, zoals bij een intocht met de boot op de Oude Haven zou zijn gebeurd. Daar hebben we bewust niet voor gekozen, we moeten verstandig blijven. Ouders kunnen met hun kinderen langs de route staan, en de pieten halen de tekeningen op. Kinderen krijgen natuurlijk een handje pepernoten en kunnen naar de Sint zwaaien. We vinden het heel fijn dat we kinderen op deze manier blij kunnen maken! “.

Meer berichten