Logo deteylinger.nl
Het verhaal over de afgebroken spijlen door Menno van Winden van Stichting Repair Café. | Foto: pr.
Het verhaal over de afgebroken spijlen door Menno van Winden van Stichting Repair Café. | Foto: pr. (Foto: pr./Frank van Winden)
Sassenheim

Pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk!’ is ode aan de reparatie

  Activiteiten

Sassenheim • In 2009 werd het allereerste Repair Café georganiseerd. In een Repair Café kunnen bezoekers hun eigen kapotte spullen repareren, met hulp van handige vrijwilligers uit de buurt. Inmiddels telt deze bottom-up organisatie wereldwijd al meer dan 2000 Repair Cafés. Dit jubileum wordt onder meer gevierd met de pop-up tentoonstelling ‘Mooi Stuk! Ode aan de reparatie’ die langs verschillende bibliotheken reist. Van 16 maart tot en met 15 april ia de tentoonstelling te zien in de bibliotheek (Kerklaan 42).

Repareren is goed voor het milieu én leuk om te doen! Elke reparatie is een soort ontdekkingstocht. ‘Mooi Stuk!’ toont de gerepareerde voorwerpen in een museale setting. Bij elk voorwerp hoort een verhaal in de vorm van een kort audiofragment met de analyse en inzichten van de reparateur. Dit biedt een kijkje in de mogelijkheden om het leven van een koffieapparaat, rolkoffer, stoel, spijkerbroek en mobiele telefoon te verlengen. Jaarlijks worden er vele apparaten weggegooid die nog makkelijk te repareren zijn. De tentoonstelling wil aanzetten tot meer bewustwording en kennisdeling. Bezoekers worden aangespoord een liefdes- of excuusbrief te schrijven aan hun gerepareerde of weggegooide voorwerp.  

De bibliotheek en het Circulair Ambachtscentrum Bollenstreek organiseren samen verschillende lokale activiteiten in relatie tot repareren en duurzaamheid.  

Meer berichten