Logo deteylinger.nl
Burgemeester Breuer feliciteert mevrouw Buurman met haar honderdste verjaardag. | Foto: Esther Luijk
Burgemeester Breuer feliciteert mevrouw Buurman met haar honderdste verjaardag. | Foto: Esther Luijk
Sassenheim

Honderdjarige Tine Buurman geniet elke dag nog volop

Sassenheim • 'Gewoon eten wat je lekker vindt. Alles zou tegenwoordig slecht voor je zijn. Niet zeuren, gewoon genieten!' Volgens Tine Buurman – van Voorst is dat het geheim om honderd jaar oud worden. Zij mocht vorige week woensdag even zoveel kaarsjes uitblazen in de Bernardus in Sassenheim.

Door Esther Luijk

De hele dag kwamen er bewoners, vrienden en familieleden op bezoek bij het feestvarken. Het feest was helemaal compleet toen als verrassing de 96-jarige schoonzus van Tine, die in Arnhem woont en dus niet verwacht werd, op bezoek kwam. Ook de burgemeester kwam nog even een taartje eten en een bloemetje brengen. Maar mevrouw Buurman vindt al die drukte wel gezellig: "Ik had er eigenlijk niet zo'n zin in eerst, maar ik vind het nu toch wel heel erg leuk, wat een hoop mensen!"

Lisse

De kwieke 100-jarige werd op 26 oktober 1916 geboren in Lisse en groeide op als enig kind. Zij ging naar de naaischool waar ze de diploma's voor coupeuse en costumière haalde. Bij de lokale korfbalvereniging ontmoette zij op 15-jarige leeftijd haar man Gerrit. Zij trouwden in 1940 en kregen twee kinderen, Corrie en Gerrit Buurman. De familie werd tot nu toe uitgebreid met vier kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Mevrouw Buurman: "De geboorte van mijn kinderen waren een hoogtepunt in mijn leven en mijn trouwdag natuurlijk ook. Ik heb overigens zelf mijn trouwjurk genaaid. Hij was heel mooi!"

Feyenoord

Sinds een aantal jaar woont mevrouw Buurman naar alle tevredenheid in verzorgingstehuis de Bernardus. "Ik woon hier prachtig. Ik heb uitzicht op geitjes en konijntjes, heel gezellig." Ze vermaakt zich overigens ook prima samen met haar medebewoners. "Op dinsdag heb ik mijn handwerkclubje, daar maken we tassen en kleedjes. En op zaterdagmiddag gaan we met een vast clubje heerlijk koken. En als ik nog tijd over heb kijk ik graag naar sport op tv. De Tour de France vind ik leuk, en voetbal. Maar dan ben ik wel voor Feyenoord natuurlijk." Een luid boe-geroep klinkt van haar tafelgenoot en medebewoner. "Ja, hij is voor Ajax… wat doe je eraan."

Meer berichten