Logo deteylinger.nl
Blije gezichten bij Yente Bouwmeester, Milou Adriaanse, , Noor Frijlink, Kimberly Ruiter en Elise Vink. | Foto: pr
Blije gezichten bij Yente Bouwmeester, Milou Adriaanse, , Noor Frijlink, Kimberly Ruiter en Elise Vink. | Foto: pr
Sport

Nederlands estafettekampioen

Voorhout ♦ Een prestatie van formaat: de meisjes junioren 1 van zwemvereniging De Columbiaan zijn zondag Nederlands kampioen geworden tijdens de Nederlandse Estafette Kampioenschappen in Eindhoven.

De Columbiaan had zich met alle ploegen in alle leeftijdscategorieën geplaatst. Dat lukte slechts vier verenigingen in Nederland.

Er waren per leeftijdsgroep 20 deelnemende verenigingen geplaatst. De meisjes junioren 1 waren favoriet en als snelste geplaatst. Zij wonnen vorig jaar al een bronzen medaille en maakten nu de favorietenrol helemaal waar. Doordat met name het eerste programmanummer (4 x 50 meter schoolslag) zeer ruim werd gewonnen (naast twee tweede plaatsen),eindigde De Columbiaan meisjes als eerste. Niet veel later werden Milou Adriaanse, Noor Frijlink, Yente Bouwmeester, Elise Vink en Kimberly Ruiter als kampioenen van Nederland gehuldigd.

Ook de jongens minioren 6 behaalden een mooi resultaat. Zij werden vijfde in een sterk deelnemersveld. De rest van de teams eindigden in de middenmoot.


 

Meer berichten