Afbeelding

Vier op een rij voor handbaldames Foreholte

Algemeen Sport

Voorhout ♦ Feest in Voorhout:naast de overhandiging van de opbrengst van Sportparkpop en de nieuwe tenues, zag een bomvolle sporthal De Tulp ook dat Foreholte tegenstander Bentelo ruim versloeg en de vierde overwinning op rij boekte.

28         Foreholte

18         Bentelo

Fanclub Purple United speelde alsof de eindfase van de competitie al in zicht was, maar zover is het nog niet. Niettemin was het een heerlijk potje handbal, dat de dames van Foreholte en Bentelo op de vloer lieten zien. Het werd een tactisch spelletje, waarbij de technische vaardigheden het voordeel gaven. Foreholte had het in de beginfase knap moeilijk met de tegenstander. Een strakke 6-0 verdediging zorgde ervoor dat er weinig ruimte was aan de cirkel en dus waren afstandsschoten en breaks de oplossing. Hoewel de verdediging van Foreholte weer subliem opereerde, wist Bentelo bij te blijven qua score. Halverwege de eerste helft was het nog 6-5, maar 10 minuten later hadden de dames van coach Ricardo Clarijs al een voorsprong van 14-7 genomen. De laatste 5 minuten werd het alsnog 17-10 (rust).

Door uitstekend verdedigings- en keeperswerk van Foreholte en de wederom hardwerkende en absolute topscoorder Dana Vincenten kon de tweede helft vol vertrouwen tegemoet worden gezien. Dat liep echter anders. Bentelo was de kleedkamer uitgekomen om het Foreholte flink lastig te maken. Dat leek bijna te gaan lukken, want Foreholte had een moeilijk eerste kwartier. Bentelo kon 'bijblijven' tot 23-16. Mede door de aanwezigheid -na lange tijd afwezigheid- van Anabel Arroyo en het goede keepen van junior Romy Verweij, die 10 minuten speeltijd kreeg en daarin onder andere een 7-meterbal stopte, kon Foreholte de wedstrijd uitspelen en eindstand bepalen op 28-18. De doelpunten kwamen van de hand van Dana Vincenten (8), Marisha vd Geest (5), Britt van Leijden (4), Ramona Vink en Wendy Smits (3). Nikki vd Post (2) en Naomi Hoogervorst, Saskia Kolster en Melanie Zwaan (allen 1).

Op zaterdag 8 oktober om 20.45 uur speelt Foreholte bij Fiqas/Aalsmeer in de Bloemhof.