Bedenker Kees Ligtvoet overhandigt de kalender dinsdag aan de burgemeester. | Foto: Piet van Kampen
Bedenker Kees Ligtvoet overhandigt de kalender dinsdag aan de burgemeester. | Foto: Piet van Kampen

Primeur voor Teylingen: een jaarkalender

Algemeen

• Mooie plaatjes gekoppeld aan evenementen en data

Teylingen ♦ Het eerste exemplaar van de Teylingen Jaarkalender 2017 wordt op dinsdag 15 november aan burgemeester Carla Breuer overhandigd. De bedenker en initiatiefnemer Kees Ligtvoet zal het persoonlijk doen. De man die al 23 jaar in Voorhout woont wil middels zijn kalender 'een sausje over de gemeente schenken'.

Door Piet van Kampen

Ligtvoet heeft een grafische achtergrond en in zijn brein ontsproot het idee om een jaarkalender voor de inwoners van de gemeente Teylingen te maken. Waarom Kees? "Omdat ik iets meer belangstelling voor elkaar in de drie dorpskernen binnen de gemeente Teylingen wil genereren. Het moet een kruisbestuiving worden. In Warmond kennen ze de mooie plekjes en evenementen, maar die kennen ze niet in Sassenheim en Voorhout. Andersom is het ook zo. Warmond is een schat van een dorp en in Sassenheim is er park Rusthoff en zijn de mooie villa's met hun gevelteksten ook dankbare onderwerpen. Voorhout heeft met het luchtkussenfestival en de Oldtimerrace ook bijzondere evenementen."

Ligthart kwam op het idee om zichzelf de vraag te stellen: Wat zou nou leuk zijn? Hij nam de camera ter hand, ging op zoek naar verborgen en geheime plekjes in de gemeente, bekend of onbekend onder de inwoners en ging aan de slag. "Ik wil door middel van deze kalender een sausje over de gemeente schenken", is de drijfveer vanuit zijn kennis van zaken en passie om iets unieks voor Teylingen te produceren. Na anderhalve maand speurwerk had hij voldoende fotomateriaal verzameld om er een jaarkalender van te maken.

Voedselbank

Dat het hart van de gepensioneerde graficus op de juiste plaats zit, blijkt uit de schenking van een euro per verkochte kalender aan de Voedselbank Teylingen. De rest van de opbrengst van de kalender wordt ingezet om voor 2018 een nieuwe jaarkalender te produceren, want Ligtvoet gelooft in het succes. De kosten van de eerste druk van de primeur neemt Ligtvoet voor eigen rekening. Het is dus naast zijn voormalige beroep nu een hobby geworden. "Met kalenders maken had ik al de nodige ervaring vooral met oud-Hollandse prenten. Maar nu dus de jaarkalender voor de gemeente Teylingen waarvan vele inwoners elkaar nog niet kennen." De kalender is vanaf 16 november te koop in de Albert Heijn vestigingen in Warmond, Voorhout en Sassenheim en kost 7,50 euro. Er kan ook telefonisch worden besteld: 06-37618181 of via een email aan info@bakkerenrusch.nl

Uit de krant