St. Cecilia is als laatste aan de beurt in Schiedam. Het marcherende werk kan rekenen op enthousiasme van het publiek. | Foto: pr.
St. Cecilia is als laatste aan de beurt in Schiedam. Het marcherende werk kan rekenen op enthousiasme van het publiek. | Foto: pr.

Drumfanfare St. Cecilia presteert goed op concours

Algemeen Voorhout

Voorhout n Drumfanfare St. Cecilia heeft tijdens het muziekconcours in Schiedam een eerste prijs behaald. Toch waren de muzikanten niet helemaal tevreden.

Het 'Marching & Music contest en Showconcours' in Schiedam werd dit jaar voor de 26ste keer georganiseerd. Drumfanfare St. Cecilia nam voor de zevende keer deel aan dit concours en speelt daarin in de eerste divisie (de hoogste bereikbare divisie).

De drumfanfare mocht voor een propvolle zaal het laatste optreden van het middagprogramma verzorgen. Het marcherende werk dat tijdens de wedstrijd werd uitgevoerd was The King's Squad van componist Richard Waterer. Het is een prettig in het gehoor liggende, maar lastig te spelen mars die goed aansloeg bij het aanwezige publiek (inclusief de meegereisde fans uit Voorhout). Ondanks dat de zenuwen bij veel muzikanten door het lijf gierden, zag het optreden er verzorgd uit.

Van de 100 te verdelen punten kreeg St. Cecilia van de jury 82 punten toebedeeld, wat zich automatisch vertaalt in een eerste prijs. Het was desondanks toch iets minder hoge score dan waar velen tijdens de voorbereiding op hadden gehoopt. De oorkonde en herinneringstrofee werd tijdens de prijsuitreiking uitgereikt aan tamboer-maître Paul Does, waarna de groep muzikanten met de bus waar naar Voorhout afreisde om het resultaat te bespreken.

Uit de krant