foto's

Voorspelde finaleplaats voor TOP

Sport Europacup

Sassenheim • Het was ladies night tijdens de laatste poulewedstrijd die TOP vanavond speelde tegen Korfbal Klub Brno. Door de winst plaatst de thuisploeg zich voor finale van morgen, om 17.00 uur tegen het Belgische Boeckenberg.

Met name Celeste Split was op dreef. Zoals vaak kwam ook het eerste TOP-doelpunt uit handen van de international en in het vervolg van de eerste helft wist ze nog vier keer te scoren. De andere dames Jet Hendriks (1), Michelle Rozenbroek (2) en Barbara Brouwer (1) hadden met hun doelpunten een groot aandeel in de ruststand van 14-6. Ook na rust blijft de thuisploeg scoren en weten alle basisspelers te scoren. Split eindigt de wedstrijd met acht goals en wordt verkozen tot speelster van de wedstrijd.

Met de afsluitende 27-9 in de laatste poulewedstrijd heeft TOP -zoals verwacht- alle wedstrijden gewonnen en kan zich gaan voorbereiden op de voorspelde finale tegen KC Boeckenberg. De Belgen wonnen ook hun laatste poulewedstrijd. Tegen het Portugese Benfica werd het 22-16.

Om 17.00 uur begint de klassieker Nederland - België. De kaarten voor de finale zijn al uitverkocht, want veel toeschouwers willen zien wie de Alfons Janssens-trofee wint.