| Foto: pr.
| Foto: pr.

Teylingen van A tot Z

Algemeen Teylingen van A tot Z

Teylingen • Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in 'Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)'.

Organisatie: Welzijn Teylingen

Opgericht in: 1985 als Stichting Welzijn Ouderen, nu Welzijn Teylingen.

Aantal leden/vrijwilligers: Wij werken met een team van 16 beroepskrachten en 216 vrijwilligers.

Wie zijn we en wat doen we?

Welzijn Teylingen is een welzijnsorganisatie en is er voor alle inwoners van Teylingen. Ons doel is het welzijn binnen Teylingen te bevorderen. In de praktijk betekent dit dat u bij ons terecht kunt voor allerlei vragen over wonen, zorg, welzijn en financiën. En over initiatieven die u zelf wilt nemen om het welzijn voor Teylingers te verbeteren.

Wij geven informatie, advies en praktische ondersteuning. Samen met u willen wij actief werken aan een leefbare buurt. Wij verbinden mensen en organisaties met elkaar. Wij zien graag dat mensen binnen hun eigen dorp of buurt elkaar ontmoeten, leren kennen en iets voor elkaar kunnen betekenen.

Wat kunt u concreet van ons verwachten?

Stel uw vragen en wij proberen u te helpen of naar de goede persoon of instantie door te verwijzen. Dat kan gaan over het zelfstandig blijven wonen (klussen, alarmering, vervoer), het vinden van een zinvolle invulling van de dag, ondersteuning bij problemen door beperkt budget, ondersteuning bij mantelzorg, bezoeken van ontmoetingsactiviteiten, zoals de Buurtkamer, het starten van een buurtactiviteit of passend vrijwilligerswerk

Waarom is het zo'n fijne organisatie?

Welzijn Teylingen is een actieve organisatie waarin vrijwilligers, inwoners en beroepskrachten samen werken. We laten zien wat we doen, nodigen mensen uit om met vragen/ behoeften en ideeën te komen en wij stimuleren ontwikkeling van talenten van onze vrijwilligers. Daar geven we samen vorm aan. We maken goede afspraken met elkaar en spreken verwachtingen open uit. Zo scheppen wij een helder kader waarbinnen wij samen werken. We maken het voor iedereen mogelijk om op zijn eigen manier mee te kunnen bewegen. Bij ons horen vrijwilligers erbij!

Wat is jullie ambitie?

Het is onze ambitie om een organisatie te worden waar de deur open staat voor allerlei vragen op het gebied van prettig wonen en samenleven met inwoners van je eigen wijk.

We willen een organisatie zijn waar men een luisterend oor vindt voor zijn/haar verhaal. Waar je je gesteund voelt als het even niet meezit, waar je je kan "verrijken" door vrijwilligerswerk of waar jouw wijkinitiatief een boost kan krijgen. Dit aanbod willen wij samen met onze vrijwilligers vorm geven.

Meer informatie is te vinden op: www.welzijnteylingen.nl of bel met Margriet Duivenvoorde.

Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op 'vrijwilligerswerk'.

Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. 

Uit de krant