Heren 1 van VCS. | Foto: pr.

VCS te sterk voor Kratos

Sassenheim • De eerste teams van Volleybalclub Sassenheim kwamen deze week beide in actie en niet zonder resultaat. VCS heren 1 won in de Wasbeek met 3-2 van het Delftse Kratos '08 en dames 1 was met 3-1 de betere in de uitwedstrijd tegen VV Utrecht dames 4.

VCS heren 1 is nog altijd niet uit de gevarenzone en moet dus elke wedstrijd volle bak gaan om de benodigde punten te scoren. Vorige week gaf het team nog een 2-0 voorsprong uit handen tegen Castellum. Dat mocht deze week tegen Kratos niet opnieuw gebeuren. Wederom schoot VCS goed uit de startblokken: 25-20 en 25-22. Jammer genoeg zakte het daarna wederom in en begon de tegenstander meer servicedruk te leveren. Met dezelfde cijfers als set 1 en 2 gingen set 3 en 4 verloren. Weer een vijfde set dus. De eerste helft van het slotstuk ging het nog gelijk op, maar Kratos liep in het tweede deel weg bij VCS. Het leek dus opnieuw een verloren wedstrijd te gaan worden, maar de thuisploeg kon de wedstrijd op het einde nog tot een goed einde brengen (18-16).

Eenvoudige winst dames

Waar heren 1 nog hard moet werken voor behoud in de promotieklasse, probeert VCS dames 1 in diezelfde klasse de subtop te bereiken. Het team neemt momenteel de vijfde plaats in, maar er is nog uitzicht op plek drie. Op zaterdag vertrok het team naar Utrecht voor een ontmoeting met de nummer 11, VV Utrecht dames 4. VCS begon aarzelend aan de wedstrijd en tegen het einde van de eerste set stond er een behoorlijke achterstand op het scorebord, maar VCS besloot dat de set nog niet klaar was: een 21-24 achterstand werd omgebogen in een 26-24 winst. VV Utrecht leek, gezien de vele fouten, aardig van slag in set 2 en 3. VCS hield de druk op de ketel en won met 25-15 en 25-17. De overwinning was binnen. VV Utrecht bleef goed bij in de vierde set en VCS maakte in de slotfase net even wat meer fouten dan de tegenstander (20-25).

Op donderdag 23 februari speelt dames 1 in de Wasbeek tegen koploper Nesselande dames 2 (21.00 uur). Zaterdag 25 februari gaat heren 1 in Stolwijk op bezoek bij het eerste van Dosko.