Daniel Harmzen scoort een doorloopbal op aangeven van Jet Hendriks (r). | Foto: pr./René van Dam

TOP wint in de laatste minuut

Sassenheim • De wedstrijd TOP/Quoratio - DOS'46, nummer 2 tegen 6 in de Korfbal League, werd gespeeld op vrijdagavond vanwege de live-uitzending op Ziggo Sport. In de sporthal de Korf speelden beide ploegen niet de beste wedstrijd, maar bleef het tot het laatste fluitsignaal wel spannend.

DOS'46 had goed grip op de heren van TOP, maar de TOP-dames namen de scorende taak voortreffelijk over. Vooral Celeste Split en Jet Hendriks waren zuiver; zij namen samen maar liefst 12 van de 22 doelpunten voor hun rekening. Tel daarbij de drie overige damesgoals bij op en het was duidelijk dat het ladiesnight was bij TOP. De DOS-dames konden hier slechts zes goals tegenover stellen.

Goed strijdplan

Het eerste deel van de wedstrijd liep TOP voortdurend achter de feiten aan en moest tot de 7-7 in de achtervolging en kwam pas bij 8-7 voor de eerste keer op voorsprong. Bij de 11-9 werd pas het eerste gat geslagen. DOS'46 had echter een prima strijdplan en nog voor rust werd het 11-10.

Zevende goal

Na rust was TOP de bovenliggende partij en de voorsprong werd vergroot tot 14-10. Hierna leek TOP de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar niets was minder waar. DOS'46 richtte zich weer op en onder aanvoering van de heren werd de achtervolging ingezet en DOS'46 verkleinde de achterstand steeds weer tot twee of een doelpunt. Bij 21-18 in de 49e minuut leek de wedstrijd wederom gespeeld, maar DOS"46 richtte zich nog eenmaal op. Twee goals in korte tijd betekenden nog een benauwde eindfase. Maar een nuttige onderschepping van Mick Snel en vervolgens de zevende goal van Celeste Split betekenden toch de overwinning. De 22-21 was nog voor de statistieken.

Koog aan de Zaan

TOP was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, deed het vooral verdedigend heel goed, maar zal aanvallend nog wel moeten verbeteren. De ploeg van Jan Niebeek, die zijn contract met een jaar verlengde, speelt aanstaande woensdag weer een wedstrijd. Dan staat de lastige uitwedstrijd tegen KZ/Hiltex op het programma. De ploeg uit Koog aan de Zaan won zondag verrassend van nummer twee LDODK.