Stan van Gemert van het Repair Café neemt de taart in ontvangst. | Foto: pr.
Stan van Gemert van het Repair Café neemt de taart in ontvangst. | Foto: pr. Foto: pr.

Vrijwilligers Repair Café in het zonnetje

Politiek Sassenheim

Sassenheim • CDA-kandidaten bezochten op zaterdag 25 februari Teylingen. Na een ontvangst door Prins Johannes de 1ste van carnavalsvereniging De Saksen werd een bezoek afgelegd aan Ontmoetingswerkplaats de JoJo/Stichting Repair Cafe Teylingen. Namens het CDA werd een grote taart overhandigd om de vrijwilligers een keer in het zonnetje te zetten.

Ontmoetingswerkplaats de JoJo, te vinden in de voormalige supermarkt aan het Hortusplein 14 in Sassenheim, is opgezet door Stichting Repair Cafe Teylingen. Vol goede moed hebben de vrijwilligers, samen met buurtbewoners en de cliënten (met begeleiding) van Rivierduinen van deze leeg gestripte supermarkt een inspirerende plek weten te maken.

'Fantastisch initiatief'

Inmiddels zit er onder andere een weggeefwinkel, een houtwerkplaats, laswerkplek, computer en fietsen reparatieplaatsen en de vaste locatie van het Repair Cafe. Hans van Ek, voorzitter van CDA Teylingen: "Het repair café is een fantastisch initiatief. Het café brengt mensen bij elkaar, waardevolle reparatie-kennis wordt overgedragen en spullen worden weer bruikbaar gemaakt en gaan zo langer mee!".

De JoJo is geopend op dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur.

Bungy op zaterdag 4 maart

De actie met het bungy kussen kon afgelopen zaterdag in verband met het weer niet doorgaan en wordt nu gehouden op zaterdag 4 maart van 9.30 tot 12.30 uur bij de ingang van Pakr Rusthoff aan de Hoofdstraat in Sassenheim.

Uit de krant