Afbeelding

Revanche op koploper blijft uit voor VCS dames 1

Sport Sassenheim

Sassenheim • Het eerste herenteam van VCS heeft een rustweek gehad en de dames maakten zich op voor hun revanche op het team waar ze vorige week thuis tegen speelden: Nesselande dames 2. De ene gewonnen set van vorige week smaakte naar meer en VCS dames 1 ging enthousiast en vol vertrouwen zaterdagmiddag in Zevenhuizen van start. Helaas pakte de wedstrijd niet uit zoals gehoopt.

Nesselande speelde een nog degelijkere wedstrijd dan vorige week. De servicedruk was hoger en ze maakten weinig eigen fouten. Daar stond tegenover de de servicedruk van VCS juist niet helemaal uit de verf kwam. Als de pass wel goed geleverd kon worden, bleek het keer op keer bijzonder lastig om tot scoren te komen. In de eerste instantie leverden prikballen in het midden Sassenheim nog wat punten op, maar ook die werden gaandeweg de wedstrijd steeds beter verdedigd. Tel daar een goed blok van Nesselande bij op en het steeds verder wegzakkende vertrouwen aan de kant van VCS, dan kom je uit op een 4-0 verlies. Het lukte alle vier de sets ook niet om boven de 20 punten uit te komen, iets wat dames 1 VCS niet vaak gebeurt.

Dat dit de eerste met 4-0 verloren wedstrijd dit seizoen is, relativeert weer enigszins. Volgend week nieuwe kansen, dan wordt er weer op zaterdag in Den Haag uit gespeeld tegen de nummer 2 (Kalinko dames 1). VCS heren 1 hoopt aanstaande donderdag weer wat punten binnen te halen in de thuiswedstrijd tegen Inter Rijswijk.

Uit de krant