| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Foreholte komt tekort tegen DOSR

Sport Voorhout

Voorhout • Praktisch elke tegenstander van Foreholte profiteert betrekkelijk moeiteloos van de staat van het elftal. Op zondag was het DOSR dat een heel belangrijke overwinning aan zijn seizoenstotaal van drie overwinningen kon toevoegen.

Foreholte startte met Toni Arroyo in de spits en Sam Lemmers en Casper Brabander op het middenveld. De vleugelaanvallers Christian Guijt en Rik Grondel hadden van flank gewisseld. Alle goede intenties ten spijt, Casper Brabander manifesteerde zich nadrukkelijk in de wedstrijd, maar kon uiteindelijk ook niet voorkomen dat Foreholte opnieuw met lege handen stond.

Redding

Het eerste gevaar kwam van DOSR-rechtsbuiten Mauro Wesselman. Vanaf de 16 meterlijn trof zijn geplaatste schot de bovenkant van de lat. Daarna kreeg Sam Lemmers een lastige kans toen hij een voorzet van Toni Arroyo onder druk naast het doel van Mike van Vliet plaatste. Even later kon Foreholte-keeper Matthijs Guijt nog net met de handschoen redden bij opnieuw een inzet van Wesselman.

Rode kaart

De grootste en laatste kans van de wedstrijd kreeg Foreholte in de 26e minuut. Een mooie aanval over de linkerkant werd door Lucas Wiering voor het doel geplaatst. Tom Bleijswijk had bij de eerste paal koppend moeten scoren, maar hij miste de bal volledig. Vlak voor de rust nam DOSR de leiding. De aanval kwam over de linkerflank en bij de tweede paal was het schaduwspits Julian Dobbe die de bal onder Guijt in het doel plaatste (1-0). Inmiddels was er bij Foreholte nog al wat irritatie voor wat betreft het optreden van scheidsrechter Karagantcheff. Toch altijd wel gevoelig voor appelleren besloot de leidsman om vlak voor rust DOSR-verdediger een directe rode kaart te geven omdat hij de doorbrekende Tom Bleijswijk vasthield, daar waar keeper Mike van Vliet de bal reeds in handen had.

Annuleren

Na rust voetbalden de Voorhouters 45 minuten tegen het tiental uit Roelofarendsveen. Foreholte was voortdurend in balbezit en DOSR vond dat prima. Uiterst eenvoudig bleef de roodgele formatie overeind. De Voorhouters wisten geen enkele kans te creëren. De grootste mogelijkheid, een vrije trap van invaller Friso van Haren, ging net over het doel. In de 90e minuut leek Toni Arroyo alsnog de gelijkmaker te scoren. Karagantcheff wees eerst naar het midden, maar ging toen toch naar de vlaggende DOSR-assistent. Het was op zich geen verrassing dat hij op zijn advies de treffer alsnog annuleerde. Na een paar halve pogingen bezegelde invaller Jordi van Klink de Voorhoutse nederlaag door een van de uitvallen achter doelmaan Guijt te plaatsen (2-0). Vrijwel onmiddellijk volgde het fluitsignaal.

DOSR behaalde drie heel belangrijke punten, de Voorhouters gingen snel op weg naar sportpark de Elsgeest.