| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Na verlies kan alleen een wonder Ter Leede nog de titel bezorgen

Sassenheim • Het uitgangspunt was gunstig: winnen en dan een week later in eigen huis kampioen worden. Het liep anders voor Ter Leede: de Sassenheimers verloren met 2-1 van Argon en zien de titel nu vrijwel zeker aan hun neus voorbij gaan.

Door het onverwachte verlies van concurrent Achilles Veen vorige week, kwam de titel in de Hoofdklasse A heel dichtbij voor de Sassenheimers. Twee doelpunten van Ian van Otterloo maken aan die hoop een einde. De speler van Argon -saillant genoeg volgend seizoen spelend voor Ter Leede- zet de ploeg van Henk Wisman voor rust al op een 2-0 achterstand. In de tweede helft maakt Tony Schreurs nog 2-1, maar de gelijkmaker blijft uit.

Doelsaldo bepalend

Door het verlies van Ter Leede en ook van Achilles Veen bij v.v. Noordwijk (5-2 voor de Noordwijkers), is Spijkenisse zo goed als zeker kampioen. De koploper is al uitgespeeld en kan rustig gaan kijken naar de laatste wedstrijd van Ter Leede. Op zaterdag 10 mei moeten de Sassenheimers op sportpark de Roodemolen met veel doelpunten verschil winnen van Sliedrecht. Het doelsaldo van Spijkernisse is namelijk veel beter dan dat van Ter Leede: +27 tegenover +15.

Een bijna onmogelijke opdracht voor Ter Leede, waardoor in Spijkenisse voorzichtig alvast begonnen kan worden met het kampioensfeest.