| Foto: pr./Facebook.com/Fietsmaatjes-Teylingen
| Foto: pr./Facebook.com/Fietsmaatjes-Teylingen Foto: pr.

Fietsmaatjes viert vijfde verjaardag met jubileummagazine

Verenigingen Teylingen

Teylingen • Je ziet ze overal in de steek: de blauwe duofietsen van Fietsmaatjes Teylingen. Vrijwilligers nemen gasten mee, die onderweg genieten van mooie uitzichten, de wind door de haren en de gezelligheid van het samen op pad zijn. Het project viert zaterdag 2 september het eerste lustrum.

Op zaterdag staat om 13.30 uur het pleintje voor het Grand Café De Oude School aan de Dorpstraat in Warmond stampvol met fietsmaatjes. Niet alleen uit Teylingen, maar zeker ook uit Leiden, Leiderdorp, Kaag & Braassem, Oegstgeest en Noordwijk. Fietsmaatjes Teylingen heeft inmiddels zeven elektrisch ondersteunde duofietsen op de weg, die gemiddeld 24 kilometer per rit afleggen. Fietsmaatjes heeft ruim 200 gasten en 90 vrijwilligers. De laatsten vormen een trouwe groep, want een derde van hen fietst al vanaf het eerste jaar. Zij krijgen allemaal de 'Fietsmaatjesspeld' opgeprikt.

200 gasten

Ook gevierd wordt dat het Fietsmaatjes-project met de blauwe duofietsen inmiddels is gegroeid en gekopieerd door zeven vooral omliggende gemeentes. Het succesvolle verhaal daarover en nog veel meer staat in een heus 44 pagina's tellend magazine over Fietsmaatjes. Met een oplage van 15.000 exemplaren is het blad vanaf 2 september op leestafels van openbare gelegenheden in de gemeentes in de hele regio te vinden. Het magazine is belangeloos gemaakt door zo'n 20 professionele medewerkers en instanties uit de regio.

Balkonscène

Maar eerst wordt op 2 september het eerste exemplaar - met balkonscène - officieel aangeboden aan de wethouders Arno van Kempen van Teylingen, Roos van Gelderen van Leiden en Angelique Beekhuizen van Leiderdorp. Alle drie vurig pleitbezorger van Fietsmaatjes als burgerinitiatief binnen hun gemeente.

Uit de krant