Foreholte verloor, maar gaf de winst niet cadeau. | Foto: PR

Dames Foreholte 1 bewijst zich in Dalfsen

Algemeen

Zondag moesten de dames 1 een poosje in de bus zitten om hun tegenstander te ontmoeten. Dat was dit keer Morrenhof Jansen/Dalfsen in Dalfsen.

Dit team is vanaf 2011 zes maal achter elkaar landskampioen geworden. In 2017 werden zij tweede, maar wonnen in mei wel de beker en in september de supercup. Het beloofde een moeilijke strijd te worden. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op tot 5-5. De ruststand was 20-14. In de tweede helft moesten de dames van coach Ken van Hasselt flink aan de bak, maar tussen de 10e en 20ste minuut waren de teams gelijkwaardig. Kortom een prima resultaat 34-27. Dalfsen heeft de winst niet cadeau gekregen en Foreholte kan met een goed gevoel zich in de eredivisie gaan bewijzen. De doelpunten kwamen van Dana Vincenten 9, waarvan 8 penalties, Marisha vd Geest 6, Kim Schuurbiers 4, Ramona Vink en Melanie Zwaan en Lisanne Ruiter allen 2, Malu Oud en Britt van Leijden beide 1.

Dames 2

Dames 2 van Foreholte is nieuw in de Hoofdklasse, dus voor beide teams weinig kennis over elkaar. Al snel bleek, dat WHC een lager tempo hanteerde dan de reserves van Dames 1 van Foreholte. Onder aanvoering van een prima spelverdeelster Anabel Arroyo kende Foreholte een wisselvallige eerste helft. Via 5-1 en 10-6 was het bij rust 15-12. In de tweede helft gooiden de Voorhoutsen het over een heel andere boeg en schroefden het tempo op. W.H.C. kon hier niet aan tippen en vele Voorhoutse breaks moesten zij incasseren. O.l.v. coach Gert-Jan vd Lans speelde Foreholte vrijuit en scoorde er lustig op los. Alle speelsters scoorden, maar Lot van Kampen was met 8 doelpunten de topschutter. Beide keepsters Romy Verweij en Marit Huiberts (beide 16 jaar) deden hun werk goed, want in de tweede helft scoorde W.H.C. mede door een geweldige Voorhoutse verdediging, slechts 3 keer. De eerste twee wedstrijden zitten er op en beide gewonnen. Nu werd het 36-15. Een prima start van de competitie na de winst van vorige week in Rijen. Dames 1 spelen zaterdag 28 oktober om 20.45 uur in Voorhout in de Tulp tegen het Limburgse V&L uit Geleen.