Derby Foreholte – Teylingen 0 – 2

De verwachting van een ieder was dat we in elk geval met een spannende wedstrijd te maken zouden krijgen. Op zich werd die voorspelling wel bewaarheid, maar uiteindelijk wonnen tien Sassenheimers toch vrij eenvoudig van elf Voorhouters. Gedurende de hele wedstrijd mocht Foreholte de bal hebben, als ze 'm maar op een paar cruciale momenten even overlieten aan de mannen van Marc van Wonderen. En zo geschiedde…

De editie van afgelopen zondag van de Teylinger derby kenmerkte zich door een dominant, maar machteloos Foreholte tegen een afwachtend maar tegelijkertijd dodelijk Teylingen. En dus stond alles wat Teylingen was na afloop 'wel heel lekker' tijdens de derde helft op het Foreholte-terras. Voor de Voorhouters was dat wel even doorbijten. Het was niet anders, zo gaat dat nu eenmaal met een onvervalste derby. Bij een van de eerste Teylinger aanvallen miste Oscar Arroyo de bal, maar raakte hij wel vleugelaanvaller Pascal de Ridder. Dirk Zwetsloot verzilverde de toegekende strafschop (0 – 1). Deze vroeg verkregen voorsprong was ideaal als uitgangspunt voor Teylingen. Het team plooide terug en liet het initiatief voor de rest van de wedstrijd aan Foreholte. Met overleg trachtte Foreholte gevaarlijk te worden. Op het half uur leek een Sassemse counter de Voorhouters fataal te worden. Opnieuw mocht Dirk Zwetsloot aanleggen nadat hij door doelman Matthijs Guijt ten val was gebracht. Dit keer kwam de Voorhoutse keeper als overwinnaar uit de penalty-strijd door de iets te nonchalant genomen penalty uit de linkerhoek te boksen. Vlak voor de rust kwam een van de talloze Voorhoutse voorzetten terecht bij Joost van Dam, die vervolgens het zijnet trof.

Meer druk

Met middenvelder Tom Bleijswijk voor verdediger Oscar Arroyo probeerde trainer IJzendoorn nog meer druk te zetten op de verdedigers van Teylingen. Maar de tandem Dennis van de Nouland- Raymond Dolieslager verblikte of verbloosde niet en werkte het overgrote deel van de voorzetten en steekpasses, gesteund door vleugelverdedigers en middenvelders, betrekkelijk makkelijk weg. In de 55e minuut moest spits Tom van der Vlugt met twee gele kaarten naar de kant, maar gek genoeg veranderde het spelbeeld niet: de Voorhouters drongen aan, maar Teylingen bleef de gevaarlijkste ploeg. Eerst waarschuwde aanvalsleider Pascal de Ridder nog met een schot voorlangs, maar in de 78e minuut besliste hij de derby toen hij het duel met keeper Guijt in zijn voordeel besliste en de bal in het lege doel plaatste (0 – 2). Als laatste mogelijkheid kwam Jelle Geerlings voor Patrick Roukema. Het veranderde allemaal niets aan het wedstrijdbeeld: de Voorhouters pompten de bal richting het Teylinger doel, maar daar bleef de roodzwarte formatie moeiteloos overeind. Invaller Bleijswijk kreeg nog de beste kans, maar zijn kopbal werd door Zonjee met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerkt. De Voorhouters mochten er daar elf van nemen, Teylingen kreeg er maar twee toebedeeld, maar uiteindelijk ging het om de ballen die tussen de palen waren verdwenen. Op de overwinning van Teylingen in deze derby viel voor de meeste toeschouwers na afloop niets af te dingen.