Afbeelding
Foto: Peter Schipper

Voor in de agenda: Sint komt weer naar Teylingen

Algemeen Teylingen

Teylingen • Spannende tijden voor de allerkleinsten, want Sinterklaas komt weer naar Nederland. Op zaterdagochtend 18 november komt de Goedheiligman aan in het Friese Dokkum tijdens de landelijke intocht. 's Middags is hij dan al in Sassenheim en in Voorhout. Een week later, op zaterdag 25 november, meert de Sint ook aan in Warmond.

Sassenheim

Op zaterdag 18 november om 13.45 uur komt Sinterklaas per boot aan in de Oosthaven. Leden van de toneelvereniging Pankras en scoutingvereniging Tjarda maken er een groot feest van. Na ontvangst gaat de Sint op zijn paard naar het winkelcentrum.

Voorhout

In Voorhout komt de Sint ook de achttiende aan, en wel tussen 14.30 en 15.00 uur. Burgemeester Carl Breuer ontvangt de Goedheiligman op het kerkplein. Net als vorig jaar kunnen de kinderen al vanaf 12.00 uur meedoen met een zwarte pieten speurtocht in het centrum. Bij iedere winkel zijn stempels te verdienen. Met een volle spaarkaart kunnen ze vervolgens langsgaan in het paviljoen van de Sint op het Kerkplein.

Warmond

Op zaterdag 25 november arriveert Sinterklaas rond 13.00 uur in het Park Groot Leerust. Na aankomst van in het park kan iedereen de Sint vergezellen tijdens een optocht door Warmond. Hij wordt dit jaar bijgestaan door een pietenband. Hij zal een aantal straten in Warmond aandoen op weg naar het Trefpunt, waar hem een warm onthaal te wachten staat van vele kinderen. Vanaf 14.15 uur zijn alle kinderen uit groep 1 tot en met groep 4 welkom om samen met de Vereniging tot viering van Warmonds Feesten Sinterklaas te ontvangen en te genieten van een gezellige middag. Ook kinderen van buiten Warmond zijn welkom. De deuren van het Trefpunt gaan om 14.00 uur open. De sintmiddag duurt tot ongeveer 15.30 uur. Sinterklaas zal ook een bezoek brengen aan de Haven. Meer informatie op www.vwf-warmond.nl.

Uit de krant