Veel Voorhouters kennen Ferry Knop zo; op zijn brommer op weg naar het volgende nieuwtje. | Foto: pr.
Veel Voorhouters kennen Ferry Knop zo; op zijn brommer op weg naar het volgende nieuwtje. | Foto: pr.

Laatste inloop Historische Kring

Historie

Voorhout • De Historische Kring Voorhout (HKV) organiseert zaterdag 25 november van 10.00 tot 12.30 uur haar laatste inloop van dit jaar op de zaterdagmorgen in het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat t.o. nummer 30.

De tentoonstelling 'Foto's van Ferry Knop: daar staan alle Voorhouters op!' is hierna nog slechts één keer te bezoeken. De tentoonstelling geeft een uniek beeld van het jarenlange werk van deze Voorhoutse 'ereburger'. Het is een eerbetoon aan de man die van 1986 tot 2003 voor het Voorhout Weekblad (nu De Teylinger) van Uitgeverij Verhagen het plaatselijk nieuws versloeg en voorzag van foto's zoals alleen hij die kon maken. De tentoonstelling geeft een beeld van het jarenlange werk, met geselecteerde foto's uit de vele duizenden die Knop bij verenigingen, instellingen en particulieren maakten.

Bestuursleden zijn aanwezig om de gasten rond te leiden en vragen te beantwoorden. In de Oostzaal kunnen gasten balderen door de tientallen foto's en boeken over het historisch verleden van Voorhout, de bollenvelden, boerderijen en familiegeschiedenissen. Ook is het mogelijk om foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout aan te bieden, te laten scannen of te schenken. De laatste inloopbijeenkomst van dit jaar is op woensdag 13 december van 14.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant