Lekker lezen, tips van de bieb! | De Teylinger
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo deteylinger.nl
Verbroken beloftes van Jenny Offill. | Foto: pr.
Verbroken beloftes van Jenny Offill. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Teylingen

Lekker lezen, tips van de bieb!

bibliotheek • Dionne Dinkhuijsen, programmamanager Bibliotheek Bollenstreek, bespreekt deze week drie boeken. Het vierde boek is een tip van de leeskring.

Dionne: "Het zal u waarschijnlijk niet verbazen: ook ik ben lid van een leeskring. Iedere zes weken bespreken we met een zevental dames een nieuw boek. Dat doen we nu al ruim tien jaar en nog steeds met heel veel plezier. Een mooi moment om onze top drie met u te delen". 

Een duif en een jongen / Meir Shalev

Dit boek werd door onze leeskring uitvoerig besproken en met hoge cijfers bekroond. Een meeslepend verhaal met prachtig taalgebruik en leuke woordgrapjes. Er zijn twee verhaallijnen: het liefdesverhaal van twee jonge duivenmelkers én het verhaal van Jaïr Mendelson, een Israëlische toeristengids die vogelaars rondleidt. Rode draad is de zoektocht naar een plek waar je je geborgen voelt. Dat is wat postduiven en mensen bindt: het weer terug willen naar huis. Ontroerend boek met veel stof tot nadenken – heerlijk om een leeskringavond mee te vullen.

Verbroken beloftes / Jenny Offill

Is dit poëzie of proza? Wij vonden dat het leest als een groot gedicht en dat je het moet herlezen om het meer te waarderen. Verbroken beloftes is een mooie roman over liefde, leven en ouderschap. Offill beschrijft wat er allemaal verandert als je eenmaal moeder bent, en welke frustraties en verwondering deze stap met zich kan meebrengen. De hoofdpersoon heeft last van sombere stemmingen en doet denken aan Sylvia Plaths The Bell Jar. Beeldschoon verhaal dat iedere leeskring en boekliefhebber zou moeten kennen.

Birk / Jaap Robben

Ook Birk scoorde hoog; 'niets dan lof', noteerde ik. Het verhaal wordt verteld vanuit de jonge Mikael, maar is zeker niet kinderachtig. Alles draait om de relatie tussen hem en zijn moeder Dora, die drastisch verandert nadat vader Birk tijdens het zwemmen verdrinkt. Langzaam ontdek je waarom hij zo ver de zee in ging en hoe Mikael de rol van zijn vader overneemt. Sober en beeldend geschreven is dit prachtige romandebuut, over een opgroeiende jongeman die niet mét en niet zónder zijn moeder kan leven.

Dé leeskringtip van Bibliotheek Bollenstreek

De stilte van Thé / Marie de Meister

Het meest gelezen leeskringboek van het afgelopen jaar is De stilte van Thé van Marie de Meister, over de jonge Sophie, die opgroeit in een plattelandsgezin tijdens de jaren vijftig, en probeert de stilte te doorbreken rondom haar tante Thé, de zwijgende non. Voor fans van Gerbrand Bakker en Alice Munro.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225518&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>