Herenstraat 63 reikt de cheques uit aan scouting Boerhaavegroep (l) en Kunst voor Kids in het Overbosch (r). | Foto: pr.
Herenstraat 63 reikt de cheques uit aan scouting Boerhaavegroep (l) en Kunst voor Kids in het Overbosch (r). | Foto: pr. Foto: pr.

Kringloopdonaties voor Overbosch en scouting

Verenigingen

Voorhout • De kringloopwinkel 'Herenstraat 63' maakte zaterdag 25 maart de Stichting Vrienden van het Overbosch en Scouting Boerhaavegroep gelukkig. Dankzij de opbrengsten van de tweedehands spullen, kunnen de vrijwilligers van deze kringloopwinkel regelmatig geld beschikbaar stellen voor lokale projecten.

Voor het jaarlijkse evenement 'Kunst voor Kids' in het Overbosch sponsorde de kringloopwinkel maar liefst honderd schildersdoeken, zodat de kinderen met verf hun eigen kunst kunnen creëren. Diewertje Burger was blij met deze cheque. Ze nodigde alle vrijwilligers van de kringloopwinkel uit, om op zondag 19 augustus in het Overbosch te komen kijken naar wat de kinderen dan allemaal voor kunst maken.

Scouting

De vergoeding van de kosten voor de aanschaf van twee ovens voor de scouting werd ook in dank ontvangen. Scoutingvoorzitter Bas Versluijs: ,,We hadden een moeilijke oven voor het bakken van koekjes en pizza's, waar veel knopjes op zaten. En we wilden deze vervangen voor twee gemakkelijk te gebruiken ovens. Nu hoeven we de oude oven ook niet meer van binnen naar buiten te dragen.''

Succes kringloop

Tot nu toe heeft de kringloopwinkel al ruim 2.500 euro gesponsord voor goede doelen. Zo kreeg de kinderboerderij een vogelkooi en mocht de Ruïne van Teylingen statafels verwelkomen. Sieb Straathof is voorzitter van de vrijwilligers van de kringloopwinkel: ,,De winkel heeft een gigantische vlucht genomen en we hebben onze schuld, die we bij de oprichting hadden, binnen drie maanden afgelost.''

Ook de komende jaren wil de kringloopwinkel de goede doelen blijven ondersteunen.

Uit de krant