Vanaf welke leeftijd moeten kinderen hun tanden poetsen? | Foto: pr.
Vanaf welke leeftijd moeten kinderen hun tanden poetsen? | Foto: pr. Foto: pr.

Mama Café Teylingen over tanden poetsen

Zorg & Welzijn

Sassenheim • Elke eerste vrijdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, is in de Bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42) het Mama Café. Op vrijdag 6 juli komt mondhygiëniste Diana Jirka- van Staden op bezoek.

Onder het genot van een kop koffie spreken bezoekers van het Mama Café met elkaar over hun kinderen, over opvoedvragen en maandelijks wordt een toepasselijk thema gekozen dat door een deskundige nader wordt toegelicht.

Mondhygiëniste op bezoek

Op vrijdag 6 juli komt mondhygiëniste Diana Jirka-van Staden op bezoek. Hoe ga je om met de mondverzorging van je kindje, vanaf wanneer moet je gaan poetsen en hoe doe je dat? Wat is zuigfles cariës? Vanaf welke leeftijd kan je kind volledig zelf gaan poetsen? En als je net moeder bent, heb je minder tijd voor jezelf. Een goede mondhygiëne kost echter weinig tijd en komt je algemene gezondheid juist ten goede. Maar wat is een goede mondhygiëne en wat zou je dagelijks moeten doen om je mond gezond te krijgen/houden?

Dit en andere vragen komen aan bod tijdens het Mama Café op 6 juli. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Uit de krant