Afbeelding
Foto: pr.

Ritje in NZH bus bij Oldtimerfestival

Historie

Sassenheim • Voor het vierde achtereenvolgende jaar is in Park Rusthoff het Oldtimerfestival. Op zondag 2 september zijn van 12.00 tot 16.00 uur zo'n honderd oude voertuigen te bewonderen: auto's, motoren, Italiaanse racebrommers, een politieauto, een ziekenwagen en brandweerauto's. Ook een oude stoomspuit van de brandweer komt in actie.

Als bijzondere attractie rijdt een oude NZH bus in het dorp waarmee bezoekers gratis een ritje kunnen maken. In een speciaal festivalboekje dat iedere bezoeker en deelnemer krijgt uitgereikt, staat de busrit beschreven die voert langs oude en nieuwe auto- en transportbedrijven. Het boekje met vele foto's uit de oude doos is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Oud Sassenheim.

Springkussens en rock en roll

Rock en Roll band Mainline 55 zorgt voor de muzikale omlijsting en kinderen kunnen zich vermaken op de springkussens en met andere attracties. Ook zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Oldtimerrit

Vanaf de J.P. Gouverneurlaan en het Boschplein start om 13.00 uur een rit voor oldtimer auto's en brommers door de regio, na de rit worden de auto's opgesteld in de Hoofdstraat en het Boschplein waar ze bewonderd kunnen worden terwijl de brommers een plekje krijgen op de rode loper bij de hoofdingang van het park.

In het centrum van Sassenheim zijn diverse winkels en horecagelegenheden geopend.

Uit de krant