De muziekbrouwers van St. Cecilia aan het werk in de Noord Hollandse Bierbrouwerij. | Foto: pr.
De muziekbrouwers van St. Cecilia aan het werk in de Noord Hollandse Bierbrouwerij. | Foto: pr. Foto: pr.

St. Cecilia brouwt eigen jubileumbier

Verenigingen

Voorhout • Ter ere van het honderdjarig bestaan van muziekvereniging St. Cecilia Voorhout, heeft een groepje leden op 10 oktober een uniek bier gebrouwen. Dit speciale jubileumbier wordt gebotteld op de feestdag van de heilige Sint Cecilia op 22 november.

Het honderdjarig bestaan van de muziekvereniging in 2019 heeft naast de taptoe op 18 mei en jubileumweekend van 6 en 7 juli meerdere hoogtepunten. Een groepje enthousiaste leden vind dat deze hoogtepunten gevierd kunnen worden met een eigen bier. Het receptuur is door St. Cecilia ontwikkeld en ingrediënten zijn uit Voorhout meegenomen om toegevoegd te worden in het brouwproces. Door een bijzondere mix aan mout- en hopsoorten en toevoeging van abdijgist is een zacht, licht fruitig, feestelijk bier ontstaan met iets meer bubbels dan normaal. Het resultaat zal een mooi licht koper – tot amberkleurig bier met een alcoholpercentage van 7,5% worden.

Beperkte oplage

Op 2 maart heeft het jubileumbier 100 dagen gerijpt op de fles en is eindelijk het moment gekomen om de fles te ontkurken. Het jubileumbier wordt speciaal gebotteld in grote flessen van 0,75 liter en is voorzien van een feestelijke champagnekurk met muselet. Het bier is exclusief gebrouwen voor het jubileumjaar en is in beperkte oplage van slechts 1000 flessen gebrouwen. Het bier in de voorverkoop bestellen en betalen kan via www.stceciliavoorhout.nl/jubileumbier

Uit de krant