Dirigent Dirk van der Niet samen met het hamornie orkest Crescendo. | Foto: pr.
Dirigent Dirk van der Niet samen met het hamornie orkest Crescendo. | Foto: pr. Foto: pr.

Dubbel genieten bij duoconcert Crescendo

Verenigingen

Sassenheim • Naast dezelfde naam delen harmonieverenigingen Crescendo Sassenheim en Crescendo Noordwijk sinds vorig jaar ook dezelfde dirigent; Dirk van der Niet. De warme band tussen de orkesten werd afgelopen zaterdag 10 november muzikaal bevestigd met een klinkend concert in theater de Muze in Noordwijk.

Harmoniekapel Crescendo Noordwijk en Harmonievereniging Crescendo Sassenheim delen een rijke geschiedenis van muziek maken. Crescendo Noordwijk werd in 1897 opgericht en Crescendo Sassenheim enkele jaren later in 1904. Zij zijn beide daarmee de oudste verenigingen van hun dorp. Dat het allebei nog bloeiende verenigingen zijn, bewezen zij ook ditmaal weer tijdens hun duoconcert van zaterdag onder leiding van dirigent Dirk van der Niet.

Het Groot Harmonieorkest van Crescendo Sassenheim bracht het luisterend publiek in vervoering met onder meer het klassieke werk 'Peer Gynt Suite Nr. 1' van componist Edvard Grieg en sloot af met de opzwepende stukken 'Yiddish Dances' en 'Mexican Pictures'. Het A-orkest van Crescendo Noordwijk bracht het publiek in Italiaanse sferen met onder meer 'Funiculi, Funicula' en 'Vivo per Lei'. Dirigent Dirk van der Niet kijkt zeer tevreden op het concert terug: "Het zijn twee orkesten met een geheel eigen karakter; het was een mooie uitdaging om elk orkest tot zijn recht te laten komen".

Crescendo Noordwijk is op 16 december te beluisteren tijdens hun kerstconcert in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk. Crescendo Sassenheim is volgend jaar weer terug met haar Winterconcert, op 19 januari 2019 in de Julianakerk in Sassenheim. Kijk voor meer informatie op wwww.crescendosassenheim.nl of crescendo-noordwijk.nl.

Uit de krant