Winst voor Foreholte in bizarre wedstrijd

Voorhout • Bij de tussenstand van 3-2 in het voordeel van KDO leek Foreholte 'dood en begraven'. Opmerkelijk genoeg was het juist KDO dat Foreholte opnieuw in het zadel hielp. De ploeg van coach Frank Bloemheuvel greep de reddingsboei en liet uiteindelijk de Kwakelaars verslagen en gefrustreerd achter.

Na afloop was er, logisch gezien het resultaat, vanuit KDO heel veel onbegrip en frustratie richting scheidsrechter Mourabit, de scheidsrechter van dienst deze middag. Maar meer nog was het gaandeweg de wedstrijd verbijsterend om te zien dat juist de tweeëntwintig spelers volop de gelegenheid boden tot de cruciale beslissingen die genomen werden.

Onmiddellijk na het beginsignaal zocht KDO het doel van Foreholte en al snel was het aanvalsleider Jesse Stange die aan zijn bewakers voorbijging. Zijn scherpe voorzet ging echter voor eenieder voorlangs het doel van Foreholte-keeper Matthijs Guijt. Stange, de beste linksbuiten van de 2e klasse C, was in de negende minuut steviger in het duel en kon vervolgens doorgaan op Guijt (1-0). Even leek Foreholte overlopen te worden toen Jesses broer Joeri Stange op de zestien meter lijn wist te vinden, maar de Foreholte-keeper stopte het schot.

Cadeau

Betrekkelijk onverwacht kwam Foreholte terug. Sten Admiraal verzond de afgemeten voorzet vanaf de rechterflank naar het hoofd van Toni Arroyo die onberispelijk binnenkopte (1-1). KDO bleef de bovenliggende partij, ook met de snelle en handige Thomas Stevens. Tjeerd van der Zwaan en Olle Roffelsen haalden een gele kaart op, en opnieuw Jesse Stange verscheen vrij voor Guijt na een weergaloze actie, maar mikte gelukkig voor de Voorhouters op de buitenkant van de paal. De rust leek behaald te worden met de 1-1, maar wat routinier Van Vliet bezielde om bij een laatste corner in het front van de scheidsrechter de overtreding te maken op zijn tegenstander, was op z'n minst opmerkelijk. De bal ging op de stip. Bas Kok promoveerde het cadeau tot doelpunt (2-1) en Foreholte ging een minuut later met een achterstand naar de thee.

Gelijkwaardig

Die verwondering zette zich door toen in de 53e minuut de KDO-verdediging zomaar Jelle Geerlings naar de grond gleed. Toni Arroyo maakte deze, in meerdere opzichten, gelijkmaker, terwijl doelman Tobias Ravelli heel dicht in de buurt was met de vingertoppen (2-2). In de fase die volgde waren de ploegen voor het eerst gelijkwaardig. Het was voor de toeschouwer een genot om te zien hoe zowel KDO als Foreholte streden voor de overwinning. Olle Roffelsen liet een vlammend schot maar net aan over de kruising vliegen en Christian Guijt zag zijn inzet na een vloeiende Voorhoutse aanval voorlangs en naast gaan. Vlak voor het half uur was het echter opnieuw Jesse Stange die de hoofdrol opeiste. Pim Spreeuw en Roffelsen probeerden het gevaar te bezweren, maar Stange speelde onberispelijk Jim Klijn aan en die schoot schitterend via de binnenkant van de paal binnen (3-2).

Twee rode kaarten

Met nog ruim een kwartier te spelen leek de wedstrijd beslist, maar binnen een paar minuten bracht de ploeg van trainer Raymond de Jong zich in een lastig parket. Eerst haalde aanvoerder Timo Kas in een betrekkelijk gevaarloze situatie z'n tweede gele kaart op en even later stonden de prettig verbaasde Voorhouters tegenover negen Kwakelaars toen nota bene Jesse Stange ook nog z'n tweede gele kaart scoorde bij scheidsrechter Mourabit. Heel De Kwakel voelde zich onheus bejegend, maar feit was dat ook Stange vanuit zijn situatie veel terughoudender had moeten handelen. Nu rook Foreholte dat er nog kansen lagen en die werden uiteindelijk ook gegrepen. Overigens pas nadat de eerste de beste aanval van negen KDO'ers net niet tot doelpunt werd gepromoveerd.

Trainer Bloemheuvel wisselde aanvalsleider Sam Lemmers in de ploeg en met nog tien minuten te spelen bleef de Voorhoutse ploeg geduldig en de flanken zoeken om van daaruit de voorzet te verzenden. KDO trok zich in een handbalverdediging terug, zeker nadat Sam Lemmers in de 84e minuut net voor de vuisten van Ravelli de bal met het hoofd beroerde (3-3).

Geerlings maakt winnende

Foreholte probeerde door te gaan, maar de negen KDO-ers bleven betrekkelijk makkelijk overeind. Totdat in de 95e minuut de bal voor de voeten van Jelle Geerlings kwam. Zijn schot vanaf de zestien meter lijn kreeg een verrassende en voor KDO dramatische curve mee na de touché in een woud van Kwakelse benen. Buiten bereik van Ravelli sloeg de bal in de linkerbovenhoek binnen (3-4). Mourabit liet nog twee minuten doorspelen, maar KDO hing lamgeslagen en ongelovig in de touwen en de Voorhouters waren 'uit de as herrezen'.