Pien Smit, Patricia Koot, Jildou Schaaf en Chloé Hoogendoorn. | Foto: pr./Jetske Wiersma
Pien Smit, Patricia Koot, Jildou Schaaf en Chloé Hoogendoorn. | Foto: pr./Jetske Wiersma Foto: pr./Jetske Wiersma

Patricia Koot in Team Nederland naar winst

Sport

Warmond • Het Nederlandse Team heeft de schaatswedstrijd tussen Nederland, Duitsland en Noorwegen gewonnen. Bij de meisjes Junioren C kwamen voor Nederland en Patricia Koot (Warmondse IJsclub), Pien Smit, Jildou Schaaf en Chloé Hoogendoorn aan de start. De landenwedstrijd is een van de weinige internationale wedstrijden waar Junioren C en B zich met elkaar kunnen meten.

Patricia Koot (WIJC) reed vorig weekend tijdens de selectiewedstrijd in Heerenveen zo goed dat ze in het Nederlands meisjes junioren C team kwam.

In Groningen reden de Junioren C zowel op zaterdag als op zondag een 500 en een 1000 meter. Koot eindigde dit weekend tijdens de landenwedstrijd in haar categorie op alle afstanden op de vierde plaats. Ook in het eindklassement stond ze op plek vier. Eerste in haar categorie werd Pien Smit (NED), tweede Jildou Schaaf (NED), derde Chloé Hoogendoorn (NED). 

Team Nederland  – 16 deelnemers in vier categorieën - won de landenwedstrijd voor nummer twee Duitsland en nummer drie Noorwegen.

Uit de krant