Koos en Roos Hoogervorst een briljanten (h)echtpaar | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Burgemeester Carla Breuer feliciteert Roos en Koos Hoogervorst met hun 65-jarig huwelijk. | Foto: Piet van Kampen
Burgemeester Carla Breuer feliciteert Roos en Koos Hoogervorst met hun 65-jarig huwelijk. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Koos en Roos Hoogervorst een briljanten (h)echtpaar

Sassenheim • Het was op 22 juni 1954 dat Koos Hoogervorst (93) en Roos Hoogervost-Kortekaas (93) elkaar in het voormalige gemeentehuis van Warmond voor altijd trouw beloofden. Een belofte die zij inmiddels al 65 jaar zijn nagekomen.

Door Piet van Kampen

Koos en Roos. Het kan bijna niet anders of dit moest klikken. En het klikte. Vanaf het moment dat de Sassenheimse Koos en de Warmondse Roos elkaar in dansschool De Wijnstok in Oegstgeest elkaar diep in de ogen keken. Zoals een wijnstok vrucht draagt, groeide deze prille romance uit tot een vruchtbare hechte relatie waaruit de dochters Patricia, Rosemarie en zoon Koos werden geboren. Het paar werd ook gezegend met vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Uitzending

Na het huwelijk, dat in de Oude Post werd gevierd, betrokken zij hun eerste woning in de Frank van Borselenstraat, maar verhuisden later naar de Hyacintenlaan, waar zij nu inmiddels al 62 jaar tot volle tevredenheid wonen. Koos die voor zijn diensttijd en uitzending naar toenmalig Nederlands-Indië in de bollen werkte, zorgde tijdens het huwelijk voor het brood op de plank als medewerker en later uitvoerder van een nutsbedrijf in Amersfoort. "Het was elke ochtend om vijf uur op, het waren lange dagen," vertelt Koos.

Trouw

Huwelijkstrouw en trouw aan zijn werkgever. Koos was een man van stavast en was ook ruim 60 jaar verbonden aan muziekvereniging Adest Musica, zijn grote passie. "Het was mijn lust en mijn leven," glimlacht hij. De vrouw des huizes legde graag een puzzel en doet dit nog steeds. Destijds was bowlen ook een hobby. Samen herinneren zij zich naast de geboorte van de kinderen de reis naar Indonesië en Nieuw-Zeeland als hoogtepunten in hun leven.

'We zijn rijk'

Het is een stel dat zeer aan elkaar is gehecht. Dat blijkt wel als de briljanten bruid uit haar hart spreekt en zegt: "Ik heb altijd achter hem gestaan." Koos hanteert de levenswijsheid 'Het is geven en nemen'. De basis van een degelijk huwelijk. Het echtpaar is dankbaar voor hun leven. "We zijn rijk. Geen geld bedoel ik, maar gezonde kinderen die allemaal hun werk hebben en leuke kleinkinderen. Wat wil je nog meer?" Het briljanten feest werd afgelopen zaterdag in familiekring in Grand Café Graaf Jan gevierd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>