Zevende editie van Kunst in 't Overbosch en Kunst door Kids | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Kunst maken is voor jong en oud! | Foto: PR
Kunst maken is voor jong en oud! | Foto: PR (Foto: )

Zevende editie van Kunst in 't Overbosch en Kunst door Kids

Kunst in 't Overbosch wordt in het weekend van 17 en 18 augustus gehouden. Tijdens deze zevende editie maken maar liefst 25 kunstenaars nieuwe kunstwerken. De bezoekers kunnen gratis genieten van de houtbewerkingen, schilderijen en glaswerken in wording.

Kunst in 't Overbosch en Kunst door Kids wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Overbosch en trekt ieder jaar vele honderden bezoekers. Voorzitter Joep Derksen: ,,Iedereen is welkom op zaterdag 17 augustus tussen 10:00 uur en 17:00 uur en zondag tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

Opening
De formele opening vindt zaterdagmiddag om 12:00 uur plaats. Deze opening wordt verricht door wethouder Arno van Kempen en St. Cecilia, dat haar 100-jarig bestaan viert.'' Derksen vervolgt:",Wanneer je zowel op zaterdag als zondag komt, zie je de kunstwerken 'groeien'. Ook vertellen de kunstenaars graag over hun manier van werken en waarop de idee voor hun kunstwerk gebaseerd is.'' Op de zondag kan iedere bezoeker stemmen op het 'Meest inspirerende kunstwerk'.
De winnende kunstenaar ontvangt aan het eind van de dag de Cup met de Gouden Oren.

Bamboe, verf en klei
Op de zondag, tussen 11:00 uur en 14:30 uur, kunnen kinderen tussen 5 en 12 jaar hun eigen kunst maken. De allerjongsten vermaken zich uitstekend met bamboe, verf en klei. De oudere jeugd, vanaf 8 jaar, leert hoe je kunt bodypainten. Een tip: wacht niet tot het laatste moment, omdat de populariteit van Kunst door Kids enorm is. De (groot)ouders kunnen bij hun kind blijven, als ze zich volop vermaken. Of ze lopen dan rond door het Overbosch om zich te laten verrassen door de vele verschillende kunstvormen, die daar gemaakt worden.

Kunst in 't Overbosch en Kunst voor Kids ontvingen eerder de Teylinger Prijs, als waardering van dit gratis evenement, waarbij de bezoekers kunnen genieten van zowel de cultuur als de natuur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>