Vrijpionnen starten met het nieuwe seizoen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Leer schaken bij de Vrijpionnen. Wie weet blijk je wel een Koning te zijn! | Foto: PR
Leer schaken bij de Vrijpionnen. Wie weet blijk je wel een Koning te zijn! | Foto: PR (Foto: Cor de Mooy)

Vrijpionnen starten met het nieuwe seizoen

De jeugdschaakvereniging van de Bollenstreek, de Vrijpionnen uit Voorhout, geeft al 40 jaar schaakles aan de jeugd. Zij doet dat wekelijks op donderdagavond in jeugdcentrum De Spelewey aan de Breugelhof 8 in Voorhout.

De vereniging biedt schaaklessen aan, onder leiding van bekwame instructeurs, op 5 verschillende niveaus. Het eerst niveau, stap 1, is bedoeld voor kinderen, die (bijna) nog niets van de schaakregels weten. Er wordt lesgegeven in kleine groepen van maximaal 10 kinderen. Elke groep staat onder leiding van 2 instructeurs, zodat iedereen volop de aandacht krijgt. Het nieuwe seizoen van De Vrijpionnen start 19 september 2019. De beginners krijgen les van 18.45 tot 20.00 uur. De theorielessen worden aan het einde van het seizoen afgesloten met een officieel examen, afgenomen door de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. De minimum leeftijd van inschrijven is 7 jaar. Zodra alle schaakregels zijn behandeld, start de Pionnencompetitie ( binnen de clubtijden), waarin de schakers meteen het geleerde in praktijk kunnen brengen.

Toernooien en competities
Maar De Vrijpionnen doet nog veel meer dan alleen de clubavond. Driemaal per seizoen organiseert De Vrijpionnen een toernooi voor de leden van de schaakclub.
Ook is er bijna elke maand een Grand-Prix toernooi. Dat zijn toernooien, waaraan elke keer zo'n 100 kinderen uit Leiden en omgeving deelnemen en waar geschaakt wordt tegen kinderen van de zelfde speelsterkte. Een van die GP toernooien is in Voorhout. Je kunt al schaken en wil daar verder mee? Geen probleem, dan kan je je ook bij ons aanmelden om alleen mee te doen aan een van onze competities. Ook ouderen zijn van harte welkom, om mee te spelen in de Top competitie, samen met onze oudere jeugdleden en instructeurs.

Ik wil……leren schaken
Wie enthousiast is geworden kan contact opnemen met Trudy Langeveld ( secretaris@vrijpionnen.nl ) of kijken op de website : www.vrijpionnen.nl, waar je ook het inschrijfformulier vind bij: Ik wil……leren schaken. Natuurlijk kan je ook naar onze inschrijfavond komen, om kennis te komen maken met de vereniging, op donderdag 5 september in Jeugdcentrum De Spelewey, Breughelhof 8 in Voorhout, tussen 19.00 en 20.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>