Wethouder Ten Boden (rechts) in de afgelopen gemeenteraad nog in bedrijf. De fractie zoekt noest naar een opvolger.| Foto: NK
Wethouder Ten Boden (rechts) in de afgelopen gemeenteraad nog in bedrijf. De fractie zoekt noest naar een opvolger.| Foto: NK Foto: Nico Kuyt

Opvolger gezocht voor Ten Boden

Algemeen

Het hing al in de lucht. Soms is het wethouderschap in de bestuurlijke arena te zwaar. En dat werd het voor wethouder Rob ten Boden (Trilokaal).

door Nico Kuyt

Al zo´n 17 jaar maakte hij deel uit van het politieke leven. Eerst als aankomend raadslid van de VVD in het toen nog onafhankelijke Sassenheim.
Na een intern conflict stelde hij zich beschikbaar op de lijst voor een lokale partij, want bij de gemeentelijke fusie ontstond uit de lokale partij Trilokaal uit Warmond @nders en Voorhouts Belang, met hem als enig Sassenheimse boegbeeld. En de partij groeide en zo ook de ambitie. In 2014 lonkte hij naar het wethouderschap, maar liep het mis. In 2018 haakte Trilokaal met de VVD een D66 in een coalitie en werd hij wethouder, voor onder andere duurzaamheid. Een beslissing om wethouder te worden die wellicht niet de juiste was. Na anderhalf jaar legt hij daarom zijn post op 19 december neer. De fractie hoopt op korte termijn met een andere kandidaat te komen om de lege plek op te vullen. Het tijdstip is wat ongelukkig, want het is de drukste tijd in het politieke jaar waar zware beslissingen vallen en dat baart enkele overige fracties in de gemeenteraad enkele zorgen. Fractievoorzitter Frans van Swieten geeft aan dat de fractie de komende tijd met spoed het gesprek aangaat met mogelijke opvolgers. Het streven is om bij het vertrek van wethouder Ten Boden in december direct een nieuw lid voor het college van B&W te kunnen voorstellen.

Uit de krant