Fietsmaatjes krijgt meeste publieksstemmen in race voor Appeltje van Oranje | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Burgemeester en wethouders konden zelf ervaren hoe het is om en fietsmaatje te zijn/te hebben. |Foto: Ruud van der Loos
Burgemeester en wethouders konden zelf ervaren hoe het is om en fietsmaatje te zijn/te hebben. |Foto: Ruud van der Loos (Foto: Ruud van der Loos)
Warmond

Fietsmaatjes krijgt meeste publieksstemmen in race voor Appeltje van Oranje

Teylingen • De vijfduizend stemmen van het publiek hebben Fietsmaatjes.NL de eerste plaats opgeleverd in de stemtiendaagse voor de Appeltjes van Oranje. Hierdoor heeft het Warmondse project een voorsprong in de race om bij de laatste tien genomineerden te komen. 

Er zijn in totaal 38 projecten genomineerd voor een Appeltje. Dit jaar is het thema 'Maatjes ben je samen'. De prijzen staan in het teken van maatjesprojecten. Projecten waarin mensen elkaar vooruithelpen en langere tijd ondersteunen.

Laatste tien kanshebbers

Op 23 januari presenteren alle kanshebbers zich tijdens de landelijke finaledag. De score die hieruit volgt telt op bij de uitslag van de stemtiendaagse. Daarna wordt bekend welke tien projecten zich hebben genomineerd. In april selecteert het bestuur van het Oranje Fonds hieruit de drie winnaars.

Uitreiking

Koningin Máxima reikt op zaterdag 23 mei van dit jaar de Appeltjes van Oranje uit aan de drie beste maatjesprojecten. Drie initiatieven die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden of die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de maatschappij. De winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>