Foreholte speelt gelijk tegen Wippolder

Sport Voorhout

Voorhout • Het duel tussen de ploegen die net niet tot de kopgroep van de 2e klasse C behoorden eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Daar mocht Foreholte zich met name het meest over verheugen. Op zich opmerkelijk, want het was juist Wippolder dat twee keer vanuit een achterstand terug moest zien te komen.

Foreholte, dat bij de start niet kon beschikken over basisspelers Stan Spies, Rick Brabander en Sebastiaan Bloemendaal moest vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Van Sprang achteruit. Tristan Croes testte doelman Matthijs Guijt in de eerste corner. Foreholte had de wind in de rug, maar het was Wippolder dat zich vanuit ongecompliceerde inzet het meest gevaarlijk toonde. Het was in die zin volkomen onverwacht dat juist Foreholte in de 20ste minuut plotseling op voorsprong kwam. De eerste corner werd vanuit Jelle Geerlings via Sten Admiraal door Geerlings naar de tweede paal gedraaid. Daar verdween de bal zonder dat ie werd aangeraakt buiten bereik van keeper Jager in het zijnet van het doel (1-0).

Guijt sta in de weg

Wippolder herpakte zich snel van deze onverwachte tegenvaller en het was met name de ongecompliceerd spelende aanvoerder Daley Uithof die zich liet gelden. Na balverlies van de onzeker startende Boyd Slobbe kon Uithof door op keeper Guijt die met de moed der wanhoop zich nog net op de bal wist te werpen. Daarna was het Colin Venema die vanuit een voorzet van Uithof de bal recht op Guijt wist te mikken. Weliswaar bedoelde Slobbe zijn actie niet zo, maar zijn ongelukkig uitstrekken werd, gelukkig voor hem, bestraft met een gele kaart door waar heel Wippolder een rode suggereerde. Tot aan de rust moesten de Voorhouters alle zeilen bijzetten tegen een aandringend Wippolder.

Opnieuw kansloos

Met Tom Noordermeer voor Sten Admiraal vatte Foreholte de tweede helft aan, waarbij Wippolder de intenties van de eerste helft probeerden door te zetten. Eerst was het nog vanuit een goede voorzet van Jelle Geerlings dat Sam Lemmers niet tot scoren wist te komen. In de tegenstoot werd middenvelder Vincent Plichta licht getoucheerd door Noordermeer. Van Sprang besliste strafschop en Daley Uithof liet Matthijs Guijt kansloos (1-1). Foreholte maakte zich op voor een bijzonder lastig vervolg, maar volkomen onverwacht viel de bal vanuit de kluts met spits Lemmers gunstig voor de voeten van opnieuw Jelle Geerlings. Hij liet keeper Jager voor de tweede maal kansloos (2-1). Wippolder zette opnieuw aan, maar Foreholte vocht nu mee in de fysieke strijd, waarin met name Jesse Tijsen, Lars Berg en Tom Noordermeer zich wisten te onderscheiden. Uiterst ongelukkig viel de, overigens verdiende, gelijkmaker in de 77e minuut. Wippolder wist via Uithof te profiteren van minder adequaat verdedigen van het rechter verdedigingsblok van Foreholte. Vanuit zijn voorzet wist Tristan Croes raak te koppen (2-2).

Een kwartier lang was de wedstrijd uiterst spannend waarbij beide ploegen probeerden om de winnende treffer te maken. Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste maal en kwamen de kemphanen vervolgens weer samen voor de derde helft in de Foreholte-kantine. Met medewerking van de mannen uit zuidoost Delft bleef het nog lang onrustig op De Elsgeest.