| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Ter Leede pakt belangrijke punten tegen Hoek

Sassenheim • Na een aantal verliespartijen heeft Ter Leede het goede gevoel teruggevonden. Tegenstander Hoek was daarin de ideale sparringspartner. In Zeeland wonnen de Sassenheimers met 1-4.

Met doelman Bekkers weer onder de lat en Steven Wajer op het middenveld en Jordly Petronia als rechtsback overleefde Ter Leede enkele gevaarlijke momenten alvorens zelf door Steemers op voorsprong te komen. De 0-1 wist Ter Leede het tot de rust vast te houden met goed veldspel, waar Hoek steeds minder tegenover zette. De gastheren konden ook slecht omgaan met de strakke wind in de rug.

Vanaf eigen helft

Dat deed Ter Leede na de rust veel beter. Hoek voert de druk op, maar de 0-2 valt dan ook voor Ter Leede op een uitstekend moment. Na een corner in de 70ste minuut van Hoek verovert Van Otterlo in de zestien de bal, speelt Bok op rechts aan en krijgt de bal weer terug. Vanaf eigen helft gaat hij recht op Hoek-doelman De Jonghe af en zijn strakke lage schot verdwijnt in de verre hoek.

Slotakkoord

Hoek is door de tweede tegentreffer van slag en krijgt nog een klap. In de 73ste minuut scoort ook Jeffrey Bok (0-3). Vandepitte doet wat terug voor de thuisclub (1-3), maar het slotakkoord is voor Jim Gillesen. De invaller weet in de 84ste minuut de bal langs doelman De Jonghe te jagen. Met de ruime overwinning doet Ter Leede goede zaken om weg te blijven uit de gevarenzone.