Samenvoeging politieteams loopt vertraging op | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Samenvoeging politieteams loopt vertraging op

Teylingen • De nieuwe indeling van de basisteams van de politie heeft vertraging opgelopen. Teylingen vormt daarin een team met Lisse en Hillegom. De realisatie in mei is niet meer haalbaar, maar wanneer wel is nog onduidelijk.

Door Nico Kuyt

Op dit moment zijn er nog drie teams, namelijk Noordwijk, waar Teylingen onder valt, Bollenstreek Noord (Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout) en Katwijk. 

Terug naar twee teams

Het plan is deze samen te voegen tot twee nieuwe basisteams. Voor Teylingen komt er een team, voorlopig aangeduid als Bollenstreek Oost, met als werkgebied de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen, met het huidige bureau in Lisse als teambureau. 

Noordwijk-Katwijk

Verder nog een team Bollenstreek West met als werkgebied de gemeenten Noordwijk, het voormalige Noordwijkerhout en Katwijk met het huidige bureau in Katwijk als teambureau. Deze samenvoeging heeft de voorkeur van de burgemeesters in de Duin- en Bollenstreek en de teamchefs en districtsleiding van de politie. 

Nog geen akkoord

Op landelijk niveau moet er nog akkoord worden gegeven. Dit kan pas na goedkeuring van de vakbonden. Om dit te verkrijgen is het volledige dossier aan het Centraal loket aangeleverd. Maar dit heeft intern enige vertraging opgelopen waardoor er niet tijdig over kon worden beschikt. Daarnaast zijn er vanuit het landelijke nog enkele vragen gesteld. De basisteams willen hier zo snel mogelijk antwoord op geven, maar de realisatie in mei wordt niet gehaald. 

Teamchefs blijven zitten

Zolang de basisteams niet zijn samengevoegd was het de bedoeling dat de drie huidige teamchefs blijven zitten. Voor Teylingen is dit Henk Woppenkamp, die, naast Noordwijk, en tijdelijk ook nog Lisse en Hillegom waarneemt, omdat het teamchef daar vertrekt naar Leiden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>