Afbeelding
Foto: pr.

Lekker lezen, tips van de bieb!

Algemeen Teylingen Regio

Bieb • Het is nog steeds mogelijk om lekker digitaal te lezen en luisterboeken te luisteren via de onlinebibliotheek en de luisterbieb. Het assortiment is zelfs uitgebreid. Voor wie wat hulp wil hebben bij het kiezen, volgen hier leestips voor e-books uit de onlinebibliotheek. We hebben als experiment ook een Engelstalige titel toegevoegd. Laat je ons weten of dat naar meer smaakt?

Het vogelhuis / Eva Meijer

De Britse Len Howard (1894-1973) kocht na een korte carrière als violiste een kleine cottage op het Engelse platteland. Daar observeerde zij de vogels in en rond haar huis en schreef twee internationale bestsellers over haar bevindingen. Ze had een heel eigen stijl van onderzoek en was haar tijd ver vooruit. Deze mooie en originele roman, waarin feiten (over de vogels) en fictie (over Len’s leven) samen een prachtig verhaal vormen, is een echte aanrader. Op vrijdagochtend 15 mei staat dit boek centraal tijdens een online lees pop-up. Meer informatie vind je op www.bibliotheekbollenstreek.nl

De pest / Albert Camus

Camus verhaalt over een Algerijnse stad die wordt getroffen door de pest. Het gaat niet over de besmettelijke ziekte, maar om de gevolgen die deze heeft voor de mensen in de afgesloten stad. Je volgt een aantal personages en leeft met hen mee: met hoe zij omgaan met het nieuwe, ontwrichte dagelijks leven, met hun verlangens en hun gevoelens. Uiteraard doet het verhaal denken aan de situatie waarin wij ons nu bevinden en dat maakt de bijzondere klassieker uit 1947 heel actueel. 

Zoals verwacht loopt alles anders / Berthold Gunster

Dit informatieve boek sluit ook aan bij de huidige situatie en biedt mogelijkheden om er mee om te gaan. Ik denk dat ik niet de enige ben die tegen de verwachting in door de huidige feiten mijn wensen niet kan realiseren. Volgens Berthold Gunster biedt ‘omdenken’ dan een oplossing. In dit boek maak je hiermee kennis door middel van een toegankelijk model en duidelijke voorbeelden. Het boek leest lekker soepel en is heel helder. Nu nog toepassen!

Extra, Engelstalige e-book leestip van Nathalie Harthoorn, bibliothecaris in Noordwijk:

The Finkler question / Howard Jacobson (Winnaar Booker Man Prize 2010)

Het verhaal gaat over Julian Treslove en zijn Joodse vrienden Sam Finkler en Libor Sevcik. Op een avond halen ze melancholieke herinneringen op aan hun jeugd. Als Treslove ’s nachts naar huis wandelt, wordt hij beroofd door een vrouw. Dit gooit zijn leven overhoop. The Finkler Question is als een literaire encyclopedie, waarin alles is te vinden wat mensen vinden dat ze over joden moeten zeggen en wat joden van zichzelf en elkaar vinden.

Uit de krant