Het anderhalve meter-terras | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Het terras van de Gebr. Wop mag, als de naastgelegen winkels zijn gesloten, tijdelijk uitgebreid worden.
Het terras van de Gebr. Wop mag, als de naastgelegen winkels zijn gesloten, tijdelijk uitgebreid worden. (Foto: MV)
Teylingen

Het anderhalve meter-terras

Teylingen • De terrassen zijn sinds maandag 1 juni weer open. Maar wel mét een aparte ingang en uitgang, desinfectiepompjes bij de toegang en soms een tijdslot om het kopje koffie te drinken. 

Veel horeca-eigenaren hebben van de gemeente tijdelijk toestemming om hun terrassen uit te breiden, zoals bij de Gebr. Wop in de Hoofdstraat in Sassenheim, waar ze na sluitingstijd van de naastgelegen winkels meer tafels en stoelen mogen plaatsen. Op het plein bij de Oude Haven hebben de ondernemers ook meer ruimte gekregen en zijn alle parkeervakken ingezet voor de terrassen.

Weekendafsluiting Herenstraat

In de Herenstraat is een vijftal horeca-eigenaren in gesprek met de gemeente over het tijdelijk afsluiten van de Herenstraat. Zij willen 's avonds na 18.00 uur de mogelijkheid hebben hun terras uit te breiden naar de straat. De restaurants vragen alleen in het weekend om de extra ruimte.

Regels

De nieuwe anderhalve meter-terrassen moeten aan flink wat voorwaarden voldoen. Ze mogen alleen zitplaatsen hebben. Het terras mag alleen zitplaatsen hebben.Gasten moeten 1,5 meter afstand houden, behalve mensen uit hetzelfde huishouden. Ook het personeel moet 1,5 meter afstand houden tot de gasten en het andere personeel. Op terrassen geldt geen maximum aantal personen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>