Afbeelding
Foto: pr

Lions zamelen DE-punten in voor de Voedselbank

Algemeen Teylingen

Regio • In de maand december zamelen Lionsclub Bollenstreek en Lionsclub Warmond Slot Teylingen DE-koffiepunten in voor de Voedselbanken in Lisse, Hillegom en Teylingen. De waardepunten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de Voedselbank. Vorig jaar leverde deze actie landelijk zo’n 134.000 pakken koffie op.

Ook dit jaar werken de supermarkten weer graag mee en staan op meerdere locaties herkenbare inzamelboxen waar klanten hun DE-punten kunnen inleveren. De gehele maand december zijn DE-punten (liefst gebundeld en geteld) in Teylingen in te leveren bij de Albert Heijn in Sassenheim. De bonnen opsturen kan ook, naar Frank Verouden, Mariastraat 36d, 2181 VC Hillegom.

Bij de Voedselbank komen mensen die tijdelijk niet zelf hun voedsel kunnen betalen. Met voedselhulp kunnen zij toch een paar dagen per week goed eten en is er ruimte om problemen aan te pakken. Voor velen is koffie belangrijk, maar koffie is duur. Via voedselpakketten kan er daarom maar heel af en toe een pak koffie meegeven worden, terwijl veel mensen er dol op zijn.

Uit de krant