Aantal besmettingen daalt licht, problemen met vaccinatieafspraken
Logo deteylinger.nl
Foto:
Teylingen

Aantal besmettingen daalt licht, problemen met vaccinatieafspraken

Regio • In de week van 15 tot 21 februari zijn 11.602 personen uit Hollands Midden getest in de corona teststraten. Dat is 39 procent meer dan vorige week. In totaal testte 9,4 procent positief, een daling in vergelijking met vorige week. Omdat er veel meer getest is, maar het percentage positieven is afgenomen lijkt het erop dat er een daling is ingezet. 

In de commerciële teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen samen testten 1278 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 20 personen uit onze regio aan de gevolgen van het coronavirus. 

In Teylingen werden vorige week 68 inwoners positief getest. Twee weken geleden waren dat 70 positieve testen. 

In totaal zijn er 25.516 mensen uit Hollands Midden gevaccineerd. Afgelopen week zijn er in onze regio 9614 mensen gevaccineerd. Daarvan kwamen 6168 mensen voor een eerste en 2821 mensen voor een tweede vaccinatieprik. 

Problemen vaccinatieafspraken Leiden opgelost

Afgelopen week hoorde de GGD Hollands Midden dat sommige 80+’ers niet in Leiden terecht konden voor hun vaccinatieafspraak. Mensen die belden kregen te horen dat er de komende twee maanden geen plek zou zijn. Dat bericht klopt niet. De GGD heeft ontdekt dat er een fout in het afsprakensysteem stond. Deze fout is inmiddels hersteld. Hierdoor is het weer mogelijk om in Leiden gevaccineerd te worden.

Heeft u een vaccinatieafspraak staan in een andere stad dan Leiden, maar wilt u toch graag in Leiden gevaccineerd worden? Dan kunt u contact met de GGD opnemen via het telefoonnummer dat in uw uitnodigingsbrief staat. U geeft dan aan dat u uw afspraak graag om wilt plannen naar Leiden. Dit geldt zowel voor uw eerste als uw tweede vaccinatieafspraak. 

Vertraging landelijke levering AstaZeneca-vaccin

AstraZeneca heeft het leveringsschema aangepast. Dat betekent dat Nederland in week 8 en 9 minder vaccins ontvangt dan vooraf verwacht. Bent u zorgmedewerker en heeft u een uitnodigingsbrief ontvangen? Dan kunt u wel gewoon bellen voor een afspraak, maar uw afspraak wordt dan ingepland vanaf week 10. Bestaande vaccinatieafspraken gaan door, maar worden mogelijk anders ingepland. De betrokken personen ontvangen hierover persoonlijk bericht. 

Inspectie op bezoek 

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft op 9 februari een bezoek gebracht aan de vaccinatielocatie in Leiden. De Inspectie is tot de volgende conclusie gekomen: “Het gehele proces van binnenkomst tot vertrek van de cliënten is goed doordacht en er is continue aandacht voor de vraag of het nog ergens beter kan. Tijdens het bezoek heeft de IGJ geen aandachtspunten gezien voor de bezochte locatie. De IGJ wil de GGD Hollands Midden hiermee complimenteren.”

Meer berichten