Vrouwen Ter Leede verder in bekertoernooi

Sassenheim • Na de eerste twee poulewedstrijden hebben de voetbalsters van Ter Leede zich al geplaatst voor de knock out fase van het landelijke bekertoernooi. Na winst vorige week werd afgelopen zaterdag in Heerhugowaard Reiger Boys makkelijk opzij gezet.

De contouren van het nieuwe elftal van trainer Vincent worden steeds duidelijker, van achteruit opbouwend de aanval zoeken. In de wedstrijd tegen Reiger Boys werd dit concept ten uitvoer gebracht. De tegenstander had hier duidelijk geen antwoord op. Via Romy van Beelen (2x) en Justine Jansen werd een 0-3 ruststand bereikt. Ook de tweede helft was erg eenzijdig en Reiger Boys liet zich slechts sporadisch op de helft van Ter Leede zien. Wederom Romy van Beelen (2x), Nina de Letter (2x) en Luna Knoester troffen doel. Tussendoor strafte Reiger Boys een slordige terugspeelbal, die resulteerde in een vrije trap in het zestien meter gebied vakkundig af (8-1).

Het spel van Ter Leede is bij vlagen bijzonder goed en de bal gaat direct van voet tot voet echter er zitten nog teveel slordigheden en onnodig balverlies in het spel. In aanloop naar de competitiestart dient dit zeker nog verbeterd te worden. Komende zaterdag speelt Ter Leede de laatste poulewedstrijd in en tegen Berkel. Deze tegenstander heeft zich ook al geplaatst en de poulewinst is de inzet van deze wedstrijd.