Afbeelding
Foto: MV

Zorgen over afsluiting N444 en drukte op N443

Politiek Sassenheim Teylingen Voorhout Warmond

Teylingen • Gaat het verkeer wel lekker lopen als in het weekend van 12 november de N444 wordt afgesloten en wordt omgeleid via de Teylingerlaan, rotonde Hoofdstraat – Van Pallandtlaan en rotonde Van Pallandtlaan – Parklaan? Raadslid Kardien de Werker (VVD) heeft hierover vragen gesteld.

Door Nico Kuyt

In een nieuwsbrief rond de Noordelijke Randweg Voorhout wordt er melding gemaakt dat in het weekend van 12 november de rijbaan Noordwijk richting Voorhout afgesloten is voor al het verkeer. Het besluit is genomen om al het verkeer vanaf vrijdagavond 12 november 20.00 uur tot en met maandag 15 november 06:00 om te leiden via Sassenheim (N206 en N443). Een route via de Van Pallandtlaan heeft al te maken heeft met grote verkeersintensiteit en de omleiding zal dat alleen maar verergeren, zo stelt De Werker. 

De inwoners van de Vogelbuurt in Sassenheim hebben al moeite om tijdens drukke perioden de Van Pallandtlaan over te steken en deze situatie is gedurende dit weekend niet gewenst, gelet op de veiligheid van alle verkeersdeelnemers zowel fietsers, voetgangers en automobilisten. Zeker als het goed weer wordt. 

De Werker wil nu weten of er gekeken is naar andere alternatieven, of de inwoners van Sassenheim en met name die in de Vogelbuurt op de hoogte zijn gebracht van de alternatieve route voor het verkeer vanuit Noordwijk gedurende het weekend en hoe de gemeente denkt de verkeerstroom gedurende dat weekend op de N443 in de bebouwde kom van Sassenheim op te kunnen vangen. Is de gemeente misschien bereid om overdag verkeersregelaars in te zetten om zo het gemotoriseerde verkeer vanuit de Hoofdstraat en de Parklaan op een veilige manier te laten invoegen en de voetgangers en fietsers op een veilige manier te laten oversteken, zo wil hij weten.

Uit de krant