Afbeelding
Foto: MV

Gebruik parkeerplaatsen oude Plus buiten beeld

Politiek Voorhout

Voorhout • De parkeerplaatsen van de ‘Oude Plus’ aan de Herenstraat zijn verkocht en de gemeente heeft er niet veel over te zeggen, dat maakte wethouder Marlies Volten in de raadscommissie Ruimte bekend, na vragen van raadslid Bart van der Ploeg (D66).

Door Nico Kuyt

De D66-fractie is de afgelopen tijd benaderd door omwonenden en winkeliers uit het gebied Boerhaavestraat, Mgr. Broerestraat, Dinsdagse Wetering en omliggende straten in het centrum van Voorhout met betrekking tot de parkeerproblematiek in dit gebied. Het is regenachtig weer, mensen komen vaker met de auto. “Omwonenden ervaren een toenemende parkeerdruk en winkeliers vermoeden omzetverlies. Is B&W nog in gesprek met de eigenaar van de Oude Plus over mogelijk gebruik van de daar op dit moment niet gebruikte 30 parkeerplaatsen voor omwonenden en winkeliers? En als niet, werkt B&W aan een structurele oplossing voor de parkeerproblematiek in dit gebied en op welke wijze en betrekt zij omwonenden en winkeliers hierbij?”, vraagt Van der Ploeg aan B&W. 

Niets over te zeggen

Maar de wethouder moet aangeven dat de gemeente de Oude Plus niet heeft gekocht. Die is aan een ander verkocht en de parkeerplaatsen zijn van de nieuwe eigenaar. De gemeente is niet in gesprek over de parkeerplaatsen met de nieuwe eigenaar. De gemeente is wel in gesprek met de omwonenden en ondernemers. Zij wijst daartoe naar het Monbiliteitsplan met daarin parkeerbeleid, dat in januari de commissie en in februari de raad wordt voorgelegd. De gemeente gaat weer metingen in het gebied uitvoeren. “Uit eerdere metingen blijkt niet dat er dramatische tekorten zijn”, zo geeft de wethouder aan.

Uit de krant