Afbeelding
Foto: Nico Kuyt

Negatief advies voor stopverbod vrachtwagens op de Wasbeekerlaan

Politiek Sassenheim

Sassenheim • De verkeersadviseur van de politie heeft een negatief advies afgegeven voor het instellen van een stopverbod voor de Wasbeekerlaan. B&W beraadt zich over een vervolg, zo maakte wethouder Heleen Hooij de raadscommissie Ruimte bekend.

Door Nico Kuyt

Het stopverbod zou moeten voorkomen dat vrachtwagens lange tijd op de fietssuggestiestrook staan en zo voor gevaarlijke situaties zorgen, met name voor de kwetsbare weggebruiker en vooral als er sprake is van een grote tegenligger in het verkeer. De fractie van de VVD had dit euvel aangekaart. B&W heeft het vervolgens onderzocht en kwam met de oplossing van een stopverbod. 

Maar de verkeersadviseur bleek negatief. Er kan alleen een stopverbod worden ingevoerd als weg van 30 km/uur naar 50 km/uur gaat. Dan moet ook de inrichting van de weg worden aangepast. B&W kijkt nu naar vervolgstappen, maar houdt nog wel vast aan de mogelijkheid voor een stopverbod. De afgelopen weken heeft er handhaving plaatsgevonden op vrachtwagens die op fietssuggestiestroken staan, maar zijn niet aangetroffen.

Meerdere uren 

VVD-raadslid Frank Beijk gaf in de raadscommissie aan dat het hem niet zo gaat om het doel van een stopverbod an sich, maar dat opgetreden wordt tegen geparkeerde vrachtwagens die geen enkele laad- en losacties laten zien en er meerdere uren staan. B&W kijkt tevens naar de paal bij het tunneltje richting station. Deze is bedoeld om alleen de bus door te laten, maar is al enige tijd kapot. De paal komt al weken niet meer omhoog. 

Uit de krant