Roparun Team Bollenstreek met wethouder Reny Wietsma. | Foto: PR.
Roparun Team Bollenstreek met wethouder Reny Wietsma. | Foto: PR.

Mooi bedrag voor Roparun

Algemeen

De Roparun is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. In het pinksterweekeinde, van zaterdagmiddag tot en met maandagmiddag, moeten de deelnemers een afstand van ongeveer 520 kilometer afleggen.

Team Bollensteek

Team Bollenstreek heeft ook meegelopen. Na de onthulling van het bedrag, wat voor het Team het hoogtepunt van het jaar is, gaf wethouder Reny Wietsma het startschot en vertrok het Team voor de 19e keer naar de start van de Roparun 2023. 

Fans

De start was zaterdag met een starttijd voor Team Bollenstreek om 14.45 uur. Aankomst was na 2 x 24 uur estafette met in totaal 560 km en voorzien op Tweede Pinksterdag om 14.42 uur. Een grote schare fans was aanwezig was op de Rotterdamse Coolsingel om het team in te halen.

100.000 euro voor kankeronderzoek

Het enorme bedrag dat is opgehaald (100.000 euro) wordt door Team Bollenstreek afgedragen aan Stichting Roparun die financiële steun geeft aan doelen en instellingen voor palliatieve zorg voor kinderen en volwassenen met kanker.

Dit bedrag is tot stand gekomen met de opbrengst van alle acties en evenementen die het team met hun achterban het hele jaar door organiseert.

Meer weten over de Roparun? Kijk op de site of mail naar Team Bollenstreek: info@teambollenstreek.nl.

Uit de krant