Logo deteylinger.nl
Oonder toeziend ook van burgemeester Carla Breuer, steekt Lisa van der Geest samen met corso-voorzitter Leo van der Zon, de eerste bloem in de Teylingse corsowagen. | Foto: Piet van Kampen
Oonder toeziend ook van burgemeester Carla Breuer, steekt Lisa van der Geest samen met corso-voorzitter Leo van der Zon, de eerste bloem in de Teylingse corsowagen. | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)
Warmond

Schaatsster Lisa van der Geest opent steekdagen Bloemencorso

  Cultuur

Warmond/Sassenheim •  Het is een traditie dat de eerste steek op de praalwagen van de gemeente Teylingen door een BN'er of een andere bekende persoon wordt gedaan. Voor het zeventigste Bloemencorso mocht de talentvolle schaatsster Lisa van der Geest de protocollaire handeling verrichten.

Door Piet van Kampen

Corsovoorzitter Leo van der Zon verduidelijkte in zijn welkomstwoord dat het niet de allereerste bloem was die gestoken zou worden. "Het is net als bij het slaan van de eerste paal, er staan er meestal al een paar in de grond. De stekers zijn vanmorgen al vroeg begonnen om alles op tijd klaar te krijgen,"was zijn plausibele verklaring.

Burgemeester Carla Breuer heette Lisa ook van harte welkom op dit bijzondere moment. De sportvrouw uit Warmond, die dit jaar de marathon op natuurijs in Noordlaren en de Alternatieve Elfstedentocht op de Weisensee in Oostenrijk won, was verguld met de uitnodiging. "Ik vind het een hele grote eer om dit te mogen doen," bekende zij oprecht waarna de eerste hyacint gestoken werd.

Meer berichten