Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Pankras speelt: De verjaardag van Lodewijk de Enige

  Cultuur
| Foto: pr./Edwin van der Wijngaard
| Foto: pr./Edwin van der Wijngaard (Foto: pr.)

Sassenheim • Het is feest bij de jeugd van Pankras, want het jeugdtoneel bestaat 20 jaar en dat vieren ze met het stuk 'De verjaardag van Lodewijk de enige' op zaterdag 17 en zondag 18 juni.

Bijzonder is dat de twee leeftijdsgroepen van Pankras samen op het toneel staan. "Dat was een hele uitdaging", vertellen regisseurs Aniek van Bruggen en Liesbeth Beaufort, "want zo sta je als kleintje ineens tussen de groten (en andersom) en moet je je concentreren terwijl alle 27 spelers juist zo uitgelaten en blij naar toneel zijn gekomen."

Vrijgezel

De jongeren spelen het verhaal over Koning Lodewijk de Enige. Hij wordt 25 jaar en is nog steeds vrijgezel. Hoogste tijd om te gaan trouwen, vindt zijn moeder, want dat zal zijn imago en dat van het koningshuis goed doen. Zij stelt hem allerhande huwbare prinsessen voor, maar Lodewijk wil niet worden uitgehuwelijkt. Als hij trouwt, dan is dat uit liefde. Ondertussen is de spelersgroep van het hoftoneel druk bezig met het maken van een voorstelling ter ere van de verjaardag van Lodewijk. Na een aantal suggesties wordt gekozen voor een spel over het leven van Lodewijk en daar halen ze een nieuwe regisseur voor in huis. Die regisseur is Lisa, en ze belandt door toeval in de troonzaal. Daar ontmoet zij de koning, die op slag verliefd op haar wordt.

De voorstellingen zijn op zaterdag 17 juni (19.00 uur) en zondag 18 juni (14.00 en 19.00 uur) in Het Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur of vanaf 5 juni bij Primera van de Lans (Hoofdstraat 208) in Sassenheim.

Meer berichten