Logo deteylinger.nl
In de intieme sfeer van de Drakenzaal luistert men naar Menno Bentveld van 'Vroege Vogels'. Op twee standaards werken van Jan Wolkers. | Foto's Willemien Timmers
In de intieme sfeer van de Drakenzaal luistert men naar Menno Bentveld van 'Vroege Vogels'. Op twee standaards werken van Jan Wolkers. | Foto's Willemien Timmers
Regio

Wolkersweken van start gegaan in Oegstgeest

  Cultuur

De eerste tientallen kaarten voor de expositie 'Jan Wolkers keert terug in Oegstgeest', die van 18 tot en met 26 oktober in kasteel Oud-Poelgeest wordt gehouden, werden al verkocht binnen een uur nadat de kaartverkoop startte. Na de regionale media besteden deze week ook de landelijke media ruim aandacht aan het evenement.

Het radioprogramma 'Vroege Vogels' zond haar wekelijks radioprogramma afgelopen zondag drie uur lang rechtstreeks uit vanaf kasteel Oud-Poelgeest. In dit programma werd de Jan Wolkersprijs voor het beste natuurboek van 2017 uitgereikt. die dit jaar naar het boek 'De Kinderen van de nacht, over wolven en mensen' van Dik van der Meulen gaat. Karina Wolkers reikte de prijs uit tijdens de live-uitzending. De jury had het boek gekozen uit een zeer gevarieerd aanbod van onder andere wetenschappelijke werken, romans en veldgidsen. Schrijver Koos van Zomeren kreeg ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van de Jan Wolkers Prijs de allereerste Jan Wolkers Oeuvreprijs.

Het tv-programma 'De Wereld Draait Door' maakte opnamen in en rond het kasteel voor uitzending in de loop van deze week.

Wolkersbiograaf Onno Blom, die aanstaande donderdag zijn meer dan 1000 pagina's dikke biografie over Jan Wolkers publiceert, ontving de afgelopen week op het landgoed vertegenwoordigers van diverse nationale media voor interviews over Wolkers, over zijn boek en over de Wolkersexpositie.

Informatie over de Wolkersweken is te vinden op www.dorpsmarketingoegstgeest.nl. Kaarten voor de unieke Wolkersexpositie zijn verkrijgbaar via de site www.leidseschouwburgstadsgehoorzaal.nl/kaartverkoop en tijdens de expositie aan de kassa. Demissionair minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, opende de expositie op dinsdag 17 oktober.

De afgelopen weken hebben tal van lokale partijen zich aangesloten bij de Wolkersweken, het eerste grote project van de nog jonge stichting Dorpsmarketing Oegstgeest. Deelnemende partijen zijn het Cultuurfonds Oegstgeest, de bibliotheek, de wandelclub Oegstgeest, de winkeliers van de Lange Voort en van De Kempenaerstraat, zorgcentrum Marente en Leiden Marketing. De restaurants in Oegstgeest serveren ieder een eigen Wolkersmenu.

Meer berichten