Logo deteylinger.nl
Pankras speelt aankomend weekend nog twee keer de kluchten 'De keukengeheimen van Batenburg en 'Help ik leef'. | Foto: pr./Edwin van der Wijngaard
Pankras speelt aankomend weekend nog twee keer de kluchten 'De keukengeheimen van Batenburg en 'Help ik leef'. | Foto: pr./Edwin van der Wijngaard (Foto: Edwin van der Wijngaard)
Sassenheim

Successpel van Pankras

  Cultuur

Sassenheim • Voor het toneelstuk begon was Meindert (Erwin Prins) druk bezig met het snijden van groenten. De geur van uien en prei was duidelijk te ruiken in de zaal van 't Onderdak tijdens de matinee op zondagmiddag 29 oktober. De titel van het stuk luidde niet voor niets "De keukengeheimen van Batenburg."

Door Ineke Kovacs

Echtgenote Hortensia (Majorie Arrachart) toonde zich een kattige, eigenzinnige vrouw die alle touwtjes in de keuken in handen wilde houden. De hulpen die verantwoordelijk waren voor alle werkzaamheden Marie (Kelsey Treur) Peter (Martijn Lubbersen) Rosa (Jacky Lispet) leken niet erg onder de indruk van de strenge detective (Renske Griekspoor). De arrogante baron met een hete aardappel in zijn keel (Arno de Fuijk) en de plat pratende groenteboerin (Silvia Schuiling) waren een genot om naar te kijken en luisteren. Stuk voor stuk zaten ze prima in hun rol, onder regie van Annette de Zwart. De zogenaamde "aardappelscène" zorgde voor lachsalvo's in de zaal.

Het tweede stuk "Help ik leef", is een grappig blijspel van regisseur Liesbeth Beaufort. Het echtpaar de Boer wordt levensecht getypeerd door Aniek van Bruggen en Rob Hoogvorst. Meerten van der Werf was een zeer aparte vogel. Marleen Ketler gaf paniekvogel Alice leuk gestalte en Veronica de Piek (Simone Witteman) had het maar druk met het opvolgen van de bevelen van haar hoofd recherche, gespeeld door Vincent Sluijmer. Sassenheimers die niet in de gelegenheid waren om erbij te zijn, krijgen op zaterdagavond 4- en zondagmiddag 5 november een herkansing. Meer op www.pankras.net.

Meer berichten